Kultur
Para-Kovács Imre: Kis éji genetika
2012. május 22. kedd 17:22
Nincs könnyű helyzetben Magyarországon a genetikus, mert nincs könnyű helyzetben a genetika sem, valahogy ezen ország népe nem tud normálisan viszonyulni a tudományhoz: ha nácik használják, akkor azt akarják kideríteni, hogy ki zsidó és ki nem zsidó, ha a komcsik, akkor egyszerűen betiltják, mert a genetika biztos náci tudomány (kivéve Micsurin, de akkor maradjunk a dinnyénél).Minden bizonnyal a genetika lesz a harmadik évezred legfontosabb és leggyorsabban fejlődő tudománya, és ennek persze megvannak a nyilvánvaló veszélyei, arra azonban kevesen gondoltak, hogy akad majd egy jóvágású, minden bizonnyal bajuszos jobbikos – khm – létforma, aki elballag a kutatóintézetbe, és megrendeli a vizsgálatát, hogy bizonyítani tudja, benne aztán sem zsidó, sem roma gének nincsenek, mert ő annyira magyar, amennyire csak lehet az ismert történelmi események után.
Az eredményt megkapja, szép, szabatos vizsgálati eredmény: nincsenek benne sem a zsidó, sem a roma népcsoportra jellemző genetikai jelek, tehát ettől fogva két dolog már biztos a szerencsétlen politikus életében: nem voltak roma és zsidó felmenői, legalábbis azon az időtávon belül, amit a genetika belát, márpedig ez hosszú idő.
Megvan a papír, lemegy a kocsmába, vagy a községi magyar házba, nem tudom, hova járnak ezek, és ott előveszi a papírt. Van ám nagy csodálkozás, a többiek ámulnak, veregetik a vállát, de aztán elnyugszik a lelkesedés, és felteszik az egyetlen logikus kérdést, amit ilyenkor egy öntudatos és elhivatott nyilas feltehet: ööö, és mi van a tót, román és – irgalom atyja, ne hagyj el! – avar génekkel?
Nagy csönd áll be.
Hallani lehet, ahogy Szabó testvér bakancsában növekednek a gombák, és a papírral rendelkező politikus csak néz maga elé, erre nem tud semmit mondani, mert csak annyi pénze volt a családnak (mondjuk, el kellett adni a szoba-konyhás panelt), hogy a roma és zsidó géneket kivizsgáltassák, de a tót és román génekre már nem tellett.
Nem tellett volna, mert az az igazság, hogy eszébe sem jutott.
Ahogy megvan az egyik bizonyosság, máris támad a kétség, hogy ugyan a nagyeszű jobbikos nem roma és nem zsidó, de simán lehet román, sváb, tót, ruszin vagy piréz, és ha lehet, akkor biztos az is, mert különben erre is kiterjesztette volna a vizsgálatot.
Azért rossz nácinak lenni, mert az ember sohasem lehet teljesen nyugodt, sohasem lehet teljesen biztos még magában sem.
Egy jegesmedvének például könnyű, mert nagy biztonsággal tudja magáról, hogy felmenői mind jegesmedvék voltak, mint ahogy a jegesmedvéken belüli apróbb változatok is erősen helyhez kötöttek, tehát egy orosz jegesmedve ritkán nősül Norvégiából, de szerencsétlen nácik mellett elszaladt a világ, mert az emberek mozognak, költöznek, össze-vissza lesznek szerelmesek, lakhelyet változtatnak, megtanulnak új nyelveket, az internetről nem is beszélve.
Egy rendes náci, persze, erre azt válaszolja, hogy ez így egyáltalán nincs rendjén, mert a világ rendje az, hogy ott kell élni, ahol születtünk, ott is kell házasodni (jegesmedve), és meghalni is természetesen, majd amikor erre azt válaszolja valaki (én), hogy a Honfoglalás ilyeténképpen nemzet- fajta- és világellenes cselekedet volt, mert megzavarta Közép- és Kelet-Európa nyugodt, békés génállományát, nem beszélve a miénkről, akkor néz hülyén, mert válasza természetesen nem lehet.
Ká-Európában muszáj betiltani a genetikát, hogy a normalitás ideiglenesen felülkerekedjen?
De ha a genetikát be kell tiltani, akkor a történelmet, földrajzot, biológiát és a matematikát is be kell, mert szorgos népünk szinte minden tantárgyból képes kihozni, hogy többen van, többet és nagyobbat érdemel, azok pedig, akiknek nincs papírjuk arról, hogy akár magyarok is lehetnek, azok nem érdemelnek semmit, mert miattuk nincs itt több mindenből.
A betiltás tehát nem megoldás.
Fogalmam sincs, hogy mi lenne a megoldás.
Az biztosan nem, hogy a kutatóintézetet vegzáljuk, amiért egyáltalán hajlandó volt az elmeroggyant politikus kérését teljesíteni, mert egy kutatóintézet kutat, ott általában profik dolgoznak, és a profikra az jellemző, hogy a hülyék kérését is ugyanúgy teljesítik, mint a nem hülyékét, egyszerűen nem érdekli őket a személyes motiváció, hanem megoldanak egy problémát és papírt adnak róla.
Kegyetlenül hangzik?
Lehet, de az ilyesmi csak akkor lesz vállalhatatlan vagy büntethető, ha például holnap valamelyik vállalat akarja megvizsgáltatni dolgozóit, esetleg az állam kezdeményez általános genetikai vizsgálatot. Mert az egyén azt csinál saját génállományával, amit akar: megvizsgáltatja, kifilézi, tapéta posztert készíttet belőle, stb..
Lehetőleg egyet ne tegyen: ne örökítse át, mert az rossz lenne a világnak.
Egyébként meg a tudatlanok kedvéért leírom: nincsenek tót és magyar gének, nincsenek románok sem, úgyhogy szegény jobbikosok sohasem lehetnek biztosak benne, hogy nem szlovákként szidják a szlovákokat, románként a románokat, netán pirézként a pirézeket.
Nekem meg svájci génjeim vannak, nem bizonyított, de határozottan érzem, úgyhogy ezúton szólítom fel a svájci kormányt, küldje az állampolgársághoz szükséges papírokat vagy inkább magát az állampolgárságot, de sietősen.


Para-Kovács Imre

Forrás:nepszava.com
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu