Kultur
Kivetítés
Géczi Irén


Egy olyan,több negatív folyamatot összefoglaló betegséggel szeretnék most foglalkozni,ami(sajnos) az embert képtelenné teszi normális kapcsolatok kialakítására. 

 
Több minden is megakadályozhatja az ember harmonikus kapcsolatokban való megmaradását,de amit általános(s gyakori) oknak gondolok,az a kivetítés. 
Feltételezésnek,előítéletnek is fordíthatnám a szót,de a kivetítés jobban fedi a BETEGSÉG!! tartalmát. 
Ugyanis arról van szó,hogy az ember olyasmit feltételez a másikról(és gondolataiban ezzel folyamatosan bombázza),amivel a másiknak nincs problémája,de a kivetítőnek nagyon is!!!!!….tehát önmagából kiindulva úgy gondolja,hogy… 
Ez rendkívül sértő lehet egy olyan emberrel szemben,aki abszolút mentes az elképzelt dologtól,s mentessége(tisztasága) ellenére a kivetítő folyamatos magyarázkodásba kényszeríti,mitöbb félelmekbe,hogy nehogy félreértsék megnyilvánulásait. 
 
Egyik gyakori oka ez annak,hogy nő és férfi között nem tud normális BARÁTI kapcsolat létrejönni…mert egyik kivetít,a másik pedig a kivetítést érzékelve,elveszíti szabadságát a szeretetének kifejezésére(is) 
Nő és nő között is számtalanszor szembesültem már olyan rosszindulat/bántási szándék/ feltételezésével(kivetítéssel),hogy a sok kudarc után nem sok kedvem maradt kapcsolatépítésre.Némely időszakom( kapcsolatom!) másról sem szólt,mint bocsánatkérések sorozatáról,el nem követett SEMMIK miatt,vagyis vélt!!(csak vélt) sérelmek miatti magyarázkodásról…. 
Persze tudom,hogy mindannyiónknak oly sok negatív tapasztalata van és ezért rendkívül nehéz bizalmat adnunk,de tudnunk kell:bizalom és hit nélkül nem fog menni….és e kettő nélkül sohasem élhetjük át sem a baráti sem a párkapcsolatok áldását. . .

 
Géczi Irén
 
Forrás:harsonaujsag.hu 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu