Technika
Felejtsd el a mobiltöltőt! Jön a kábel nélküli élet
2012. május 9., szerda 11:17
Vezeték nélküli akkumulátor töltés!
Újabb lendületet kaphatnak azok a fejlesztések, amelyek lehetővé teszik, hogy vezeték nélkül töltsük fel mobiltelefonunk, laptopunk akkumulátorát. 

Múlt héten mutatta be a Samsung legújabb csúcstelefonját. A koreai gyártó nem titkoltan a legújabb iPhone riválisának szánja a Galxy S III nevű készüléket, amelynek egyik különlegessége, hogy energiaellátását egy 2100mAh kapacitású, vezeték nélkül is tölthető akkumulátor biztosítja.

HIRDETÉS:ajándék gyereknapra!

 
A Samsung Galaxy S III lehet az egyik úttörő
 
Bár a hírek szerint a készülék normál töltővel érkezik, azaz vevőknek a vezeték nélküli töltéshez az asztali dokkolót külön meg kell vásárolniuk, a technológia komoly lehetőségeket rejt magában. A Samsung ezért kedden bejelentette, hogy egy nemzetközi szabvány kifejlesztésének céljából együttműködik más nagy IT-cégekkel (többek között a Qualcommal és az SK Telecommal), és létrehozták az Alliance for Wireless Power (Szövetség a Vezeték Nélküli Energiáért) nevű csoportot. 
 
Az új technológia lényege, hogy több eszközt - telefonokat, laptopot, táblagépet- is tölthetünk egyszerre, vezeték nélkül, úgy, hogy mindössze egy központi töltőegység sugározza az energiát a készülékeknek. Az új technológia segítségével elfelejthetjük a kábelek folytonos keresgélését, azzal sem lesz gond, ha otthon felejtjük a töltőnket, ráadásul a rendszer továbbfejlesztett változata az autóban is használható lesz.

 
 
 
A hírek szerint a rendszer hatótávolsága akár egy egész szobára kiterjed (egyedül a fémbútorok jelenthetnek neki akadályt), de akár kávézókban, csomópontokban, tömegközlekedési eszközökön is elhelyezhetnek vezeték nélküli töltőket.
 
Korábban más vállalatok is próbálkoztak hasonló technológiák elterjesztésével, azonban a fejlesztések eddig nem jártak jelentősebb nemzetközi eredménnyel.

Forrás:penzcentrum.hu
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu