Kultur

Erotikus népmesék a Vajdaságból.
Szigurúan csak 16 éven felülieknek !
Két  arany.

A mesék margójára A huszadik században, a harmincas évek körül, Burány Béla a Vajdaságban erotikus népmeséket gyűjtött. A Piros Hetes című kötetében e gyűjtésből származó hetvenhét mesét tett közzé, úgy lejegyezve szó szerint, ahogy azt neki elmesélték. A szó szerinti lejegyzés hűen tükrözte és őrizte az eredetiséget, viszont nehezen volt olvasható. A sztorit, a poént, sokszor úgy kellett kibogoznom, hogy többször el kellett olvasnom a meséket. Egy csokorra valót – persze a nekem legjobban tetszőket – kiválogattam, újragondoltam, átírtam. Reményeim szerint olvashatóvá sikerült tennem, és a népmesei alapértékek sem csorbultak. E mesék egy része a 2007-ben megjelent Dobj Egy Hatost c. kötetemben is olvashatók, melyet ezennel is ajánlok figyelmükbe. A 2011. júniusában a könyvhétre kiadott SIRABINKÓ c. novellás kötetemben szintén olvashatók egyes erotikus népmesei írások. Felhőtlen, örömteli, igazi nyári kikapcsolódást kívánok a mesékhez! Ocsenás GáborKét arany

 

 

Utazott egyszer egy ember a vonaton. Állt a folyosón, nem nagyon volt hely a kupékban. Mikor már elfáradt az ácsorgásban, gondolt egyet és elindult helyet keresni. A negyedik vagonban talált is egy ülőhelyet, mégpedig egy szemrevaló fiatalasszony mellett. Nagyon szép volt a nő. Az ember összeszedte minden bátorságát, és mivel nagyon megkívánta az asszonyt, mondja neki:

Asszonyom, adnék én magának egy aranyat, ha jó lenne hozzám.

Mit gondol maga, szemtelen fráter? Hát minek néz engem! Nem vagyok én olyan lány! Takarodjon ki a fülkéből!

Nem volt mit tenni, a férfi felállt és a folyosón utazott tovább. Kis idő múlva nyílik a fülke ajtaja és a nő lép ki rajta. Odamegy az emberhez, és mondja:

Tudja mit? Meggondoltam magam. Jól jön az az arany, úgyhogy menjünk ide a kocsi végébe, ott nem utazik senki, és üssük nyélbe a dolgot.

 Úgy is tesznek. Már igen csak össze vannak melegedve, mikor az asszony szinte sikítva mondja.

Tegye már be végre!

Tenném én, de nem tehetem.

Tegye már be végre az Isten szerelmére! - mondja az asszony szinte könyörögve.

Tenném én, de nem tehetem - válaszol a férfi.

Tegye már be! - mondja ismét az asszony, parancsolóan.

Tenném én, de nem tehetem!

Már hogyne tehetné, hisz megegyeztünk!

Nincs egy réz garasom se, nemhogy még aranyam.

Adok én magának két aranyat is, csak tegye már be!

A bevezetőben említett könyvek, amelyekben az erotikus népmesék is megtalálhatók itt 
megrendelhetők !
 
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu