Technika
Vezeték nélküli energiaátviteli eszközt fejleszt a WBSnet
Budapest, 2012. április 29., vasárnap (MTI) - Mintegy 300 millió forint támogatást nyert vezeték nélküli energiaátvitelt lehetővé tevő eszköz fejlesztésére a WBSnet Kft. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében, a teljes projekt több mint 407 millió forint költségvetésű.
A társaság magyar magánszemélyek tulajdonában áll, jelenleg 29 alkalmazottja van. Az elmúlt évben 404 millió forint árbevételt ért el.
    A WBSnet fő profilja a hardver és szoftver fejlesztés. A munkatársak nagy része felsőfokú végzettségű, s jelentős fejlesztői múlttal rendelkezik.
    A társaság a vezeték nélküli készülék fejlesztésének kutatási szakaszában együttműködik például a Szegedi Egyetemmel, a Budapesti Műszaki Egyetemmel, illetve a Szent István Egyetemmel.
    A projekt várható befejezése 2013 első féléve.
    A cég tájékoztatása szerint a vezeték nélküli technológiák robbanásszerű fejlődése és előretörése a jövőben meghatározó lesz az informatikai piacon. Az egyre inkább általánossá váló úgynevezett wireless technológiák fokozatosan jelennek meg új felhasználási területeken is, így például az energiaátvitelben: ilyen új felhasználási terület lehet például a mobiltelefonok, laptopok, netbookok, iPadek töltése.
    A projekt eredményeit a WBSnet Kft. nemzetközi szinten is hasznosítani szeretné.
 
Forrás:MTI 2012. április 29., vasárnap 4:00


 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu