Sport
Női vízilabda olimpiai selejtező - Csoportelső a magyar csapat
Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti:


Trieszt, 2012. április 19., csütörtök (MTI) – A kazah csapattal játszik pénteken az olimpiai kvótáért a magyar női vízilabda-válogatott, miután csütörtökön 10-9-re verte a spanyol együttest, s az élen végzett a csoportjában.
 
    A magyarok a keddi nyitónapon 13-12-re verték a legutóbbi vb-n harmadik helyezett oroszokat, majd szerdán 11-9-re kikaptak az Európa-bajnok olaszoktól. A csütörtöki zárófordulót megelőzően - a körbeverés miatt - mind a négy csapatnak egy győzelme volt, így a magyarok második sikere azt jelentette, hogy a spanyolok mögöttük végeznek és az olasz-orosz párosból is legfeljebb csak az olasz előzheti meg. Mivel azonban az esti mérkőzésen a hazai együttes vereséget szenvedett, csak negyedik lett, a magyarok pedig az ugyancsak négypontos oroszokat megelőzve az élen zártak. 

HIRDETÉS: katt az ajándéksorsolásért!

    
    A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Spanyolország 10-9 (2-0, 3-2, 2-5, 3-2)
----------------------------------------------------
magyar góldobók: Szűcs 4, Czigány 3, Bujka, Antal, Keszthelyi 1-1
 
    A januári hollandiai Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapat és az ugyanott ötödikként végzett spanyol gárda összecsapását Merész András alakulata kezdte jobban. Czigány Dóra kétszer egymás után bevette az ibériaiak kapuját, válasz pedig nem érkezett, csak a második negyedben, de így is 11 percnyi játék után tudtak csak szépíteni a spanyolok. Ekkor Szűcs Gabriella mutatta meg, hogy egészen látványos és védhetetlen bombákra képes, az ő találataival lett 3-1, majd 4-2. A félidei 5-2-es vezetést a - másodpercekkel a nagyszünet előtt - távolról eredményes Bujka Barbara állította be.
    A harmadik negyedben 5-3 után a triplázó Szűcs alakította 6-3-ra az állást, ezután azonban elképesztően nagy hullámvölgy következett a magyarok játékában.
    A mélyrepülés egészen 6-7-ig tartott, amikor végre ismét magyar gól következett Antal Dóra révén (7-7). A spanyolok 8-7-re még vezettek, Keszthelyi Rita azonban egyenlített, Szűcs Gabriella újból jeleskedett, és Czigány is megint beköszönt a spanyoloknak, így a negyedik negyed hajrájában 10-8-ra elhúzott a Merész-csapat. Innen már nem volt visszaút a spanyolok számára, akik még egyszer ugyan betaláltak, a magyar győzelmet azonban már nem tudták megakadályozni.
    A négy góljával a meccs legeredményesebbje, Szücs Gabriella:
    "Remélem, minden meccsünket így kezdjük majd el, mint a ma estit is. Hadd dicsérjem az egész csapatot, s külön is Gangl Edinát, aki úgy védett remekül, hogy az előző két meccsen egy pillanatig sem volt a kapuban."
    A három gólig jutott Czigány Dóra:
    "Azon múlott, hogy össze tudtuk szedni magunkat az utolsó negyedre, és fel tudtunk állni az után is, hogy a spanyolok megszerezték a vezetést."

 
    További eredmény:
Oroszország-Olaszország 15-13 (3-4, 6-3, 4-4, 2-2)
    A csoport végeredménye: 1. Magyarország 4 pont, 2. Oroszország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Olaszország 2
    Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorolt.
 
    A B csoport csütörtöki eredményei:
Kazahsztán-Brazília 7-7 (3-1, 1-2, 2-3, 1-1)
Hollandia-Görögország 13-6 (3-2, 3-1, 4-1, 3-2)
    A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7 pont, 2. Görögország 6, 3. Kanada 5, 4. Kazahsztán 1, 5. Brazília 1
 
    A pénteki negyeddöntő párosítása (a torna sajtóirodájának tájékoztatása alapján):
Magyarország-Kazahsztán 15:30 ó
Oroszország-Kanada 17 ó
Spanyolország-Görögország 18:30 ó
Olaszország-Hollandia 20 ó
    A negyeddöntős párharcok győztesei olimpiai résztvevőkké válnak.
 
 
MTI 2012. április 19., csütörtök 21:33 
További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu