Aktuális
DK: Szaniszló
A kormány "lenyúlja" a szakrendelőket!
 Az önkormányzatok ráköltöttek a kerületi szakrendelőkre, "a törvénytelen kormány most lenyúlja azokat" - írta a XVIII. kerület DK-s polgármestere az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.
 


 
    Szaniszló Sándor felidézte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár arról beszélt egy a napokban rendezett szakmai konferencián, hogy a kormány saját hatáskörébe venné az önkormányzati szakrendelőket.DK: 
 
    A rendelők működtetésére, fejlesztésére az önkormányzatok eddig milliárdokat fordítottak, hogy javítsák az ott élők szakorvosi ellátását; a XVIII. kerület az utóbbi két és fél évben felújította a teljes egészségügyi infrastruktúrát, a háziorvosi és gyermekorvosi rendelőket, most pedig 260 millió forintért tervben van a pestszentlőrinci szakrendelő korszerűsítése - közölte a DK-s politikus.
    Úgy fogalmazott, hogy pártja "felháborítónak tartja a törvénytelen kormány tolvajtempóját".     Azt írta, "Orbánék már többször bizonyították, hogy nem érdekli őket a magyar emberek egészsége, jóléte, alapvető érdekei, csak a lopás, lenyúlás, kisajátítás és megfélemlítés megy nekik".
    Szaniszló Sándor jelezte, hogy néhány napja azonnali beavatkozást kért az egészségügyért felelős államtitkártól, az önkormányzat minden erőfeszítése ellenére ugyanis vannak olyan szakellátások, ahol 188 nap a várakozási idő. Ha a kormány a maradék forrásától is megfosztja a városokat, "sok ezren maradhatnak a kerületben alapellátás nélkül" - írta a polgármester.
 
 
 
MTI 2022. július 2., szombat 12:10


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu