Öngondoskodás
LMP
Valódi nyugdíjemelést és élelmiszeráfa-csökkentést!
Valódi nyugdíjemelést és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) öt százalékra csökkentését szorgalmazta pénteki online sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.


 
    Schmuck Erzsébet kijelentette, hogy "a kormány hülyének nézi az embereket, semmibe veszi az időseket", és miközben nyugdíjemelésről beszél, csak a juttatás korrekcióját hajtja végre, megkésve.
    Hangsúlyozta: a nyugdíjakat januárban 3, júniusban 0,6 százalékkal emelték, miközben a pénzromlás 5,3 százalékos, így az infláció tudatos alultervezése miatt a nyugdíjasok kamatmentesen kénytelenek hitelezni a kormánynak.
    Példaként hozta fel, hogy két év alatt hatszorosára nőtt az őszibarack ára, a zöldségek pedig egy év alatt 17 százalékkal drágultak.
    Fontosnak nevezte, hogy a nyugdíjasok egészséges termékeket fogyaszthassanak, ne az ár alapján kelljen választaniuk, kijelentve: "az alapvető élelmiszer nem lehet luxuscikk".
    A kormány elfordult az idős emberektől, nem védi meg őket sem a vírustól, sem az elszegényedéstől - fogalmazott az LMP társelnöke, nyugdíjemelést, az alacsony juttatások felzárkóztatását, a minimálnyugdíj két és félszeresére, 71 ezer 250 forintra növelését is szorgalmazva.

Ha nincs tisztában azzal , hogy mi vár Önre a nyugdíjas éveiben, írjon!

ongondoskodással@gmail.com
 
 
 
Forrás:MTI 2021. július 23., péntek 11:47 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu