Sport

„Tornyi Barna jó napot, szarban van a csapatod!

Egység, erő, akarat helyett wellness!

A tavaszi négy meccsen elszenvedett négy vereség után a kiesés szele lengi be a diósgyőri stadiont. Ami nem is csoda, a mezőnytől leszakadva tök utolsó a Tornyi legénység.

Kicsit nézzük meg a háttért! A nyári szünet alatt majdnem megszűnt klubnak a hóna alá nyúlt az önkormányzat, megvették a SZEVIÉP-től és a város vezetői Nagy Béla létesítményigazgatót tették az élére, mondván, aki ért a fűhöz, az ért a focihoz is. Végre egy diósgyőri vezető, aki nem a zsebét szeretné megtömmi, de nem ártott volna egy csendestárs, aki ismeri a dörgést, s olyan játékosokat, edzőket válogat össze, akik erősítést jelentenek  a DVTK számára. A zűrös ügyek rendezésére rá is ment az ősz, meg Aczél Zoltán, s jött a centenáriumi év Kánaánja. A hangadók örömére Tornyi Barnabást szerződtették edzőnek, aki el is küldte az őszi keret nagy részét, s azokat igazolták helyükre akiket szeretett volna. Egyetlen kivétellel, az angol Ricketts, akire nem tartott igényt, mégis leigazolták. Erőnléti hiányosságokra hivatkozva még keretbe se nevezte az első négy fordulóban… Az ősszel minden meccsen pályára lépő Búrány is nulla perces. A két játékos mellőzése azért is érdekes, mivel a DVTK leggyengébb láncszeme (igaz csak orrhosszal „nyerve” a versenyfutást a csatársorral) a középpálya.

  A mágikus Tornyi mellett a kétszeres gólkirály Bajzáttól várták a megváltást a szurkolók, de eddig jóformán helyzetbe se került, viszont esélyes lehet Magyarország legjobban fizetett sétálója címre! A szurkolói elkeseredettséget jelzi, hogy az impotens támadójátékot látva egyesek már Szabó Viktort kívánják vissza aki ötven egy néhány meccsen összesen egy bajnoki gólt szerzett, de legalább futott, hajtott, küzdött… „Olyan gyenge a kondíciójuk, hogy annak idején nem csak a DVTK-ba, de egyetlen élvonalbeli gárdába se fértek volna be”- említette az egykori bronzos vasgyári aranycsapat egyik kiválósága. „Igaz mi annyit edzettünk, hogy a végén már azt mondtuk magunkban, hogy Géza elmégy te az anyádba, de volt is erőnlétünk…” tette hozzá. Most meg van wellness, külföldi edzőtábor és diósgyőri viszonyokhoz képest rendezett háttér, komoly fizetések, de nincs csapat. A legjobban fizetett aranylábú információnk szerint havi 1,5 millió forint körüli összeget keres. „Ha nem érjük el célunkat, akkor minden megtett kilométer, minden energiafelhasználás, minden edzés, minden elköltött forint feleslegesnek fog tűnni a szurkolók szemében” – ismerte el Tóth László sportigazgató.

Persze nincs még veszve minden, „csupán” 6 pontra van lemaradva a DVTK a Nyíregyházától… most már lassan minden meccs élet-halál kérdés, ahol tekintet nélkül az ellenfélre pontot kell szerezni. No, de ki fog itt gólt rúgni? A közönség már a Győr ellen kifejezte mit szeretne, mikor kórusban kiabálták: Harcoljatok! Harcoljatok! A korábbi rigmust is átírták kicsit: Tornyi Barna, jó napot, szarban van a csapatod! ( 4 meccs, 0 pont, 2-9 gólkülönbség). Ettől csak jobb jöhet!További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu