Aktuális
DK
Kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!
Függesszék fel a járvány idejére a kereskedelmi kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért - kérte a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke szombati online sajtótájékoztatóján.
 
    Varju László a Facebookon tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a kormánynak nem sikerült enyhítenie a járvány hatását a gazdaságra és az egészségügyre, "sőt, mintha benzinnel akarnának tüzet oltani: a pánikkormány egyre jobban belecsavarodik a zavarodott intézkedésekbe és hazugságokba".
    Emlékeztetett, Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke még tavasszal azt mondta, hogy nem indítanak eljárást az ellen, aki az évente 5000 forintnyi kamarai hozzájárulást nem fizeti be; most azonban hiba van ismét veszélyhelyzet, az adóhatóság elkezdte behajtani a késedelmes díjakat.
    "A Demokratikus Koalíció felszólítja Parragh Lászlót, hogy függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulást, ha a vállalkozásokon szeretnének segíteni. Az önkormányzatokat pedig, akik már tavasszal is kivették részüket a védekezésből, kárpótolni kell a kormány döntései miatti bevételkiesésért" - hangsúlyozta Varju László.
    Hozzátette, a veszélyhelyzetet csak egy értelmesen irányító, megfontolt, szakértőkkel konzultáló vezetés tudná kezelni, a "pánikkormány pánikrendelkezései káoszt okoznak".
 
 
 
Forrás:MTI 2020. november 14., szombat 13:22 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu