Aktuális
Felvételi - Miskolci Egyetem
Mintegy kétezer új hallgatót vettek fel.
Mintegy kétezer új hallgatót vettek fel a Miskolci Egyetemre.

 
    A felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken azt közölte, hogy az egyetem karaira idén 4294-en jelentkeztek, közülük az általános eljárásban 1991-en nyertek felvételt, ez a jelentkezők 46 százaléka.
    Idén 1636 hallgató lesz állami ösztöndíjas, "ez önmagában mutatja az intézmény stabilitását" - írták. Önköltséges képzésre 355 fiatalt vettek fel, és jelentősen emelkedett a mesterképzésekre bejutók száma.
    Összesen 2158 az egyetemre felvettek száma, mivel 167, Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgató is megkezdheti tanulmányait.
    A tájékoztatás kiemeli, hogy a felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között.
    A közlemény kitér arra is, hogy a 2020/2021-es tanévben folytatódnak a kihelyezett képzések Ózdon és Sátoraljaújhelyen. Ózdon a bölcsészettudományi kar szociális munka szakát indítják újra, míg Sátoraljaújhelyen az egészségügyi kar ápolás és betegellátás (ápoló) és az egészségügyi gondozás és prevenció (védőnő) szakán lesznek elsőéves hallgatók.
 
 
Forrás:MTI 2020. július 24., péntek 9:56 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu