Kultur

BUÉK 

Szigorúan Bizalmas! /Egy titkosított kormányülés jegyzőkönyve/

Uraim és ti, barátaim, akik meghívottként vagytok jelen Hunrágia mai évzáró kormányülésén és körbeüliték e hatalmas kerekasztalt, büszkén nézek, nézek körbe rátok. Sokan már tavaly itt voltak, de látok sok új arcot is. Az újaknak, az AKADÉMIA feltörekvő fiataljai képviselőiknek mondom- mielőtt megkérdeznék-, hogy nők azért nincsenek a mai vacsoránkon, mert még nem született meg az a női állampolgár, aki méltón beilleszkedhetne a kormányunkba. Számos más országban vannak példák rá, hogy lehetséges akár még kormányfői pozíciót is betölteniük. De mire mennek vele? A focit nem szeretik, ultizni nem tudnak, tehát bátran kijelenthetjük, kijelenthetjük, hogy akkor meg minek.

A mai programunk a következő:

1.       Évértékelő beszéd

2.       Kaja-pia

3.       Zene-tánc- egyéb

4.       Hagyományőrző szűz avatás

Amennyiben a napirendi pontokat elfogadjátok, úgy vegyétek le a nyakkendőket, lazuljatok, elvégre év vége van és különben is egymást közt vagyunk, vagyunk. Aki magázni mer, annak egy hajtásra meg kell innia egy kancsó bort! No, kezdem:

Szóval nehéz év volt! Az AKADÉMIÁK-ról még nem kerültek ki Pelék- Puskások és még kis pébetűsök sem. Hiába építtettünk 2919 új stadiont, kikaptunk a szomszédoktól. Ez tűrhetetlen. Minden meccsen ott voltam és minek. Csak a pofámról égett a bőr. Jövőre a vigaszágon van még lehetőségünk, hogy kijussunk a nagy foci dzsemborira, de kezdem elveszteni a hitemet. Kezdem elveszteni, elveszteni, mert hiába a sok korrupciós és törvényes lóvé, nem megyek vele semmire. Hiába minden, minden, ha mikor végre leosztom, nem ér le ahova kell. Szerintem elkorrumpálják a cél előtt. Felteszem a kérdést: Kinek van itt joga a nehezen megszerzett lovettát rajtunk kívül lenyúlni? Ez skandalum, skandalum barátaim. Lopni mindig is divat volt! No, de tőlünk! Ez tűrhetetlen barátaim, barátaim! És ráadásul a mi kutyáink, kutyáink.

Jövőre ezen változtatunk! Minden jelenlévőnek személyre szabott kiemelt, kiemelt feladata lesz, hogy az állami és egyéb pénzek lenyúlását saját területén ellenőrizze, ellenőrizze.

Jegyezzétek meg! Jegyezzétek meg! Aki a saját területén korrumpált pénzének az 50 százaléknál többet lenyúl, annak annyi! Nem fenyegetőzöm, de ezt tekintsétek, tekintsétek fenyegetésnek! No, erre igyunk! A maradék 50 százalékkal tessék beérni és az ország is virágzik.

Egy régi DAKOTA közmondást idézve: A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Vagy: Itt a kezem, nem disznóláb!

Igaz, ez nem teljesen idevaló, de ez is egy kedvenc közmondásom.

Az ország amúgy rendben volt!

 Forradalom nem volt, csak egy kis választási baki. Néhány városban túlzásba vittétek a tudjátok mit, és így némi hatalom és forrás kiesés lesz jövőre. No, de ne féljetek, féljetek! Én már intézkedtem a pótlásról.

A népnek is jó lesz! Legfeljebb a falvakban. A hűséges falu a mi bástyánk. A mi végváraink!

Kapnak is majd, jelképesen: Bort, Búzát, Békességet.

A külpolitikáról: nem utálnak többen, mint tavaly. Sőt, kevesebben, mivel néhány ország semleges lett (velünk szemben).

Biztonságunkról csak annyit: A haderőt fejlesztjük, a kerítés megvéd.

Vettünk három új csúzlit, és a kerítések tetejére is új szögesdrót került. Ezt még a berlini falról organizáltuk.

Az egészségügy rendben volt! A várólistákat 280 napról 265 napra csökkentettük.

Az oktatás színvonalát emeltük! Mára elértük, hogy több krétánk van a táblákhoz, mint Amerikában pendrive a laptopokhoz.

A munkanélküliség szinte, szinte megszűnt! Az dolgozik, aki akar. No, de ki akar? Ez itt a kérdés! Hiába fizetünk legalább minimálbért, sokan gondolkodóba esnek. Egy régi DAKOTA közmondás szerint: Add oda a kisujjad és az egész karod kell. Vagy, vagy valahogy így.

A sajtószabadság él és virul! Azt íratunk meg, amit akarunk! Az a pár százalék ellenzék meg azért is jó, hogy már nehogy, nehogy azt vessék a szemünkre, hogy hol a DEMOKRÁCIA?

Az energiabiztonság rendben van!

Lehet, hogy Lőrinc beleesett a dinnyébe- mint egy DAKOTA közmondás tartja-, de mi több lábon állunk. Az atomerőmű a jövő!  A gáz után a legbiztonságosabb! Mondhatnám, Lőrinc után a legbiztonságosabb. Nekem, nekem, ez a véleményem!

P.ről nem beszélhetek, hiszen ez annyira szigorúan bizalmas, hogy a Ti, a Ti érdeketekben és persze a családotok érdekében sem tehetem. Elég legyen annyi: Gáz volt, van, lesz!- mint Lőrinc gázbiztosunk is megerősítette. Igaz Lőrinc? Úgy látom, megint bólogatsz. Köszi!

Az építőipar és az ingatlanpiac: no, amit erről mondanék, az annyira titkos, hogy még a bányákról sem beszélhetek. Ezt meg az Olasz és egyéb családok miatt sem teszem és a szakszervezetekkel sem akarok ujjat húzni. Elég legyen annyi: élvezzétek a hasznát.

Sok jó dolgot tettem, amit még a NÉP is elismer, de most nem kívánom felsorolni, mert öntömjénezésnek tűnhet. Azért ide kívánkozik, ide kívánkozik a nyugdíjasok témája.

Mindenki időben megkapta és meg is fogja kapni, amíg csak levegőt vesznek. Itt jegyzem meg, hogy a környezetvédők, a zöldek törekszenek, hogy minél tovább, de mi résen vagyunk. Megőrizzük a reálértéket! Legfeljebb nem sikerül. És akkor mi van? Kis nyúl!

 Ja, és a kultúrpolitika! A népmese irodalmát fejleszteni kell! Az írók szabad kezet kapnak mindenhez! Ismét egy Dakota közmondás jut az eszembe: A kutyák ugatnak, a karaván halad! Lehet nem így van, de mától ez az eredeti! A FILM, SZÍN, KÉPZŐ, ZENE és EGYÉB, meg sasatöbbi művészeti ágak, meg a tűrt, tiltott és a támogatott kádári kommunista, antikapitalista, lista, lusta kategóriája helyett be kell vezetni az állami támogatás pályázati rendszerét! Az majd megszűri a kreatív művészeket. Akit szeretünk, az pályázhat és nyer! Akit elviselünk, az egyszer majd nyerhet! Aki nem tetszik, az 2020-ban a „most nem nyert” cédulát húzza! Mindenki gondolkozzon, hova teszi a kreatív, művész FENEKÉT. A viszonyok egyértelműek, nem úgy, mint a rendszerváltás előtt!

Barátaim! Anno a mélyről indultunk! Fiatalos hevünknek köszönhetően, még az Oroszokat is „kivertük” mondhatnám egy Dakota közmondás szerint, hogy a mi kezünkkel is!

Fiatalok voltunk és szépek, de naivak. Ma öregszünk keményen, de fiatalnak kell látszanunk.

Kövérek vagyunk és őszülünk, de büszkék! Amit megittunk, meg ettünk, megcselekedtünk, nem veheti el tőlünk senki. És mi nem is hagyjuk!

Jövőre meghirdetjük: Mindent szebben, jobban, előre!

És jegyezzük meg, amit szintén egy régi DAKOTA közmondás mond:

A világ nem A HÁROM NAGYHATALOM               körül forog, hanem a 3,14-körül!

 3,14. na! Remélem, értetik! A nem érettségizettek kérdezzék meg az akadémistáktól, hogy mi a poén.

Barátaim! Barátaim!

Hajrá Hunrágia! Hajrá Hunrágok!

És most kaja-pia, a második napirend. Jó étvágyat a tizennyolc fogásos vacsorához. Aki gyomorbajos, vagy nem bírja végig enni, úgy az, az csomagoltassa be és elküldjük a hajléktalan szállóra. Elvégre első a nép és nekik is év vége, vége van.

Az itallal vigyázzatok! A fogyasztás korlátlan. No, de gondoljatok arra, hogy még évekig ihatunk, annyit amennyi belénk fér. Az ellenzék nudli! Hibát hibára halmoznak! Náluk az összefogás iszapbirkózás!

A régiek? Nincs köztük egy karakteres igazmondó juhász! Sok a csontváz a szekrényükben! Mondhatnám a deviza hitelek kiváltását, átváltását, satöbbi. A SZOMSZÉDOKNÁL EZT MEGTETTÉK A FELVETT ÁRFOLYAMON! No, ezt nem mondtam, csak úgy kiszaladt a számon! Azt hiszem, ezt én csesztem el!

Én már nem tudtam mit kezdeni vele! A nép azt hitte -anno-, hogy itt van Amerika. Ezek a szélhámosok, akik akkor elhitették a néppel, hogy aki dolgozik, az törleszteni is tud! A tömegeket az új nirvána reményében behúzták a dzsungelbe. Kimondom: átszabtak mindenkit!

No, ők az átszabók, tőlük nem kell tartanunk. Csak az új messiástól!

És lássuk be, nem született még meg az ő messiásuk! Figyeljünk, és ha a jászolban lesz, elsőnek állítsuk magunk mellé! Aki első, az győz! És mi a győztesek vagyunk! Ja és leszünk!

És most térjünk a harmadik napirendi pontra: zene-tánc.

Indul a lemezjátszó. Táncoljanak azok, kiknek ez a gusztusuk. ÉN, Én petrezselymet árulok, és inkább iszom.

No, hajrá, hajrá!

Aki nem táncol, az átjöhet velem a vadászterembe.

Az ország húsz legszebb szüze vár minket, hogy az első éjszaka jogát gyakoroljuk.

Álmosok utánam!

Csak bátran, csak bátran! Nyugodjatok meg, videófelvétel nem készül!

Vagy ha készül, harmincöt évre titkosítjuk és utána büszkélkedhetnek vele a még élők.

Gyerekek, gyerekek, buli van!

Szigorúan bizalmasan mondom csak nektek, nektek:

Boldog Új Évet Kívánok!

2020 van!

 

Hunrágia Kormányfője

2019-12.31. Szigorúan bizalmas!

Titkosítva: 2054-ig vagy 55.-ig

Aki kiszivárogtatja, száradjon le két hajszála,

és nézzen a szemembe 2055-ben!

 

John Silver a

Titokgazda 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu