Aktuális
EP-választás - Ujhelyi
"anyaszomorító" kormányzás folyik
"Anyaszomorító" kormányzás folyik ma Magyarországon, családok százezrei tapasztalják ugyanis, hogy az "elitista, jobboldali, nacionalista kormányzat" csak saját holdudvarát és a társadalom elitjét támogatja - mondta Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd szövetség európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
    A szocialista politikus hangsúlyozta, olyan jövőt követelnek, amelyben minden magyar gyermek boldog családba születhet. Az MSZP-Párbeszéd szövetség ezért fogalmazta meg programjában az európai minimálbér, az európai minimális nyugdíj, az európai szociális bérlakásépítés gondolatát - tette hozzá.  
    Ujhelyi István azt mondta: ma minden hatodik gyermek külföldre, Nyugat-Európába vándorolt családokban születik, ezért programjukban külön követeléseket fogalmaztak meg a magyar kormánynak és az uniónak, hogy minél több, az országot kényszerűségből elhagyó magyart visszacsábíthassanak. 
    Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hitelből, új autótól, "egy adósságcsapdába való becsalogatásból nem fognak gyerekek születni Magyarországon", ezekkel csak "újabb tragédiákat" okoz majd a kormány. 
    Az MSZP-Párbeszédnek korábban a parlamentnek benyújtott javaslatcsomagja ezzel szemben alkalmas lehet a "katasztrofális" demográfiai helyzet javítására, így több gyermek és több boldog édesanya élhet az országban - mondta a Párbeszéd politikusa, hozzátéve, indítványaikat újra az Országgyűlés elé terjesztik. 
    Szabó Tímea emlékeztetett: előterjesztésükben duplájára emelnék a családi pótlékot, azonnal bővítenék a szociális bérlakásszektort, egyenlővé tennék a nők és férfiak bérezését, továbbá növelnék a nők munkahelyeinek biztonságát és a bölcsődei férőhelyek számát is.
 
 
Forrás:MTI 2019. május 5., vasárnap 13:47
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu