Aktuális
Jobbik - Kepli
Számoltassa el a Fidesz a politikusbűnözőket!
    Határolódjon el vállalhatatlanná vált politikusaitól a Fidesz, szólítsa fel őket mandátumuk visszaadására vagy zárja ki őket frakciójából - hívta fel a kormánypártot pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

 
    Hangsúlyozta: az európai parlamenti választási kampány kezdetén egyértelművé kell tennie minden pártnak, így a Fidesznek is, hozzáállását a tisztségük felhasználásával másoknak anyagi hátrányt okozó vagy közpénzt érintő bűncselekmény gyanújába keveredett "politikusbűnözőkhöz".
    Szerinte ha ez nem történik meg, az azt a gyanút veti fel, hogy "a Fidesz ezen az elven működik, a Fideszben ez nemhogy nem bűncselekmény, hanem egyenesen elvárás, hogy az országgyűlési képviselők a saját választókerületükben kiskirályokként működjenek, és megfélemlítésben, anyagi, egzisztenciális függésben tartsák a lakosságot.
    Az ellenzéki képviselő az 1,4 milliárd forintnyi, tehát különösen jelentős összegű, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás ügyében felfüggesztett mentelmi jogú Simonka György, valamint Farkas Flórián példáját hozta fel, megjegyezve, utóbbinak "1,6 milliárd forintért sem sikerült hidat építenie a munka világába".
    Emellett ide sorolta a "kazános esetével" elhíresült Pócs János ügyét is, amelynek szerinte az az üzenete, hogy a befolyása alatt álló emberekkel valaki bármit megtehet, megalázhatja, halállal fenyegetheti őket.  Hangsúlyozta, hogy ez a magatartás minden emberhez, de különösen egy országgyűlési képviselőhöz méltatlan.
    Kepli Lajos azt a kérdést tette fel: milyen erejű "lejárató médiacunami" indult volna az ellen az ellenzéki politikus ellen, akinek ilyen cselekmények töredékének elkövetését "akarják a nyakába varrni".
    Az önkormányzati választási együttműködéssel kapcsolatos kérdésre azt közölte, egyre nagyobb a választói igény az ellenzéki összefogásra, mert ha egy jelölt áll szemben a kormánypárti indulóval, akkor nagyobb az esély "a helyi fideszes nagyurak leváltására".
    Hozzátette: nem pártok együttműködéséről van szó, hanem arról, hogy közös jelölő szervezet mögé állnak.


 
Forrás:MTI 2019. április 5., péntek 11:12
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu