Aktuális
Gurmai Zita - MSZP
Orbán Viktor kettészakította az országot!
Görög Ibolya protokollszakértő (j), miután közéleti díjat vett át a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti nőnapi rendezvényén 2019. március 9-én. Mellette Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke (b) Hiller István választmányi elnök. MTI/Mohai Balázs

 
    Az MSZP nőtagozatának elnöke, országgyűlési képviselője szerint Orbán Viktor miniszterelnök kettészakította az országot, mert van egy olyan ország is, ahol nem a milliárdokat számolják, hanem azt, van-e pénz fűtésre.
 
    Gurmai Zita az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén úgy fogalmazott, hogy ebben a "másik országban" minden harmadik gyermek éhesen fekszik le, éllovas a szegénység növekedésében és az emberek akkor találkoznak milliárdokkal, ha a korrupcióról hallanak.
    A jobboldal mindig az erősek mellé állt, a baloldalnak ezzel szemben a gyengék képviselete a feladata - mondta a képviselő, hozzátéve: a családtámogatásokkal is azokat szólítják meg, akiknek van mire alapozniuk, van vagyonuk, amelyre fel tudják venni a hitelt. Az MSZP ezzel szemben progresszív családtámogatást képzel el, amelyben minden család számára elérhetővé tennék a támogatásokat - mondta.
    Magyarország úgy lehet jobb hely, ha nem fogadnak el rabszolgatörvényeket, és a magyar gyerekek hatoda nem Angliában születik - fogalmazott Gurmai Zita.
    Hiller István, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen azt hangsúlyozta: a nőnap gondolata Klara Zetkintől, egy német szocialista nőtől származik, az ő javaslatára vezették be, ezzel gazdagította Európát és a világot. Hozzátette: Magyarországon férfiak és nők között jogi egyenjogúság van, de nincs valódi egyenlőség, mivel ugyanolyan munkáért egy nő kevesebbet kap. Nem tűrhető, hogy azok, akik a legtöbbet teszik a családért kevesebb bért és megbecsülést kapjanak - tette hozzá.
    Az MSZP nőnapi rendezvényén közéleti díjat adományoztak Bálint Györgynek, azaz Bálint gazdának, Fullajtár Andrea színművésznek, Görög Ibolya protokollszakértőnek és Horváth József rákkutatónak.
 
 
Forrás:MTI 2019. március 9., szombat 18:49 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu