Aktuális
Miskolci Egyetem
Ásványfesztivált rendeznek szombaton a Miskolci Egyetemen.
Ásványokat, drágaköveket és ősmaradványokat is megtekinthetnek az érdeklődők szombaton és vasárnap a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon, amelyet a Miskolci Egyetemen rendeznek meg. 


 
    A szervezők - az egyetem műszaki földtudományi kara, a  Herman Ottó Múzeum Ásványtára és a University Sportmarketing Kft. - közlése szerint Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványfesztiválján  több mint száz hazai és külföldi kiállító 300 asztalon mutatja be a természet élettelen csodáit. Emellett feldolgozott formában is számos asztalnál láthatnak majd szebbnél szebb ásványokat és kőzeteket a látogatók.
    Idén is különleges ásványbemutatók, ismeretterjesztő programok, földtudományi játszóház, kiállítások, előadások és ásványkülönlegességek színesítik a rendezvényt. 
    Külön előadáson mutatják be a Pécs-Vasason felfedezett és néhány napja elfogadott új ásványt, amely Koller Gábor ásványgyűjtőről, az ásvány felfedezőjéről, az ásványfesztivál rendszeres kiállítójáról a Kollerit nevet kapta. Ezt a kristályszerkezeti és kémiai szempontból unikális ammónium-vas-szulfit ásványt hazai és osztrák kutatók együttes munkájával sikerült igazolni. Ennek egy példányát fénymikroszkóp alatt bárki megtekintheti a rendezvényen.
 
 
Forrás:MTI 2019. március 8., péntek 16:36
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu