Aktuális
EP-választás - Ujhelyi
Aki szereti a hazáját, az Európai Uniót támogatja!
Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő szerint "aki szereti a hazáját, az az Európai Uniót támogatja és nem Orbán politikáját".


 
    Az ellenzéki politikus országos "toborzó körútja" debreceni állomásán pénteken felszólította Orbán Viktor kormányfőt, hogy fejezze be az uniót támadó politikáját, "merthogy most kell majd tárgyalni a magyar kormányzatnak a következő hétéves európai uniós költségvetésről, fejlesztési ciklusról".
    "Olyan kormányfő, aki hazug kampánnyal belerúgott az egész Európai Unióba, hogyan akar megállapodni a következő évek Magyarországra jutó fejlesztési forrásairól?" - tette fel a kérdést a szocialista politikus.
    Ujhelyi István szerint "felháborító és veszélyes az a politika, amellyel Orbán hadban áll nemcsak az európai baloldallal, hanem már a saját európai jobboldali pártcsaládjával is".
    A május 26-ai európai parlamenti választással kapcsolatban azt mondta, "a Fidesz arra készül, hogy személyesen járassa le az összes ellenzéki párt vezetőjét, képviselőjelöltjeit. Mint mondta, azt üzeni a Fidesznek és a kormányzatnak, hogy "nem lehet minket megfélemlíteni, végig fogunk menni a május 26-ai választásokig azon az úton, amelynek az eredményeként felmutatunk egy piros lapot Orbán rendszerének, és megkérjük a magyar választókat, hogy támogassák az Európa-párti MSZP-Párbeszéd választási szövetséget".
    A kormányzati plakátok szövegére - mire készül Brüsszel - utalva kijelentette, "Brüsszel arra készül, hogy ha a magyar kormányzat és Orbán Viktor nem visz minket ki az Európai Unióból, akkor továbbra is finanszírozza, támogassa Magyarország fejlődését".
    A debreceni városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Ujhelyi István jelezte, hogy az elmúlt években Hajdú-Bihar megye települései több mint ezer milliárd forint európai uniós fejlesztési forráshoz jutottak.
    Csige Tamás, Hajdúdorog szocialista polgármestere, az MSZP EP-képviselőjelöltje bejelentette: felhívással fordul az ország települési önkormányzataihoz annak érdekében, hogy testületileg tegyenek hitet Magyarország európai uniós tagsága mellett.
    Ujhelyi István hozzátette: a felhívást eljuttatják valamennyi önkormányzathoz, a pénteken Debrecenben elkezdett országos toborzó körútjuk során pedig aktivistákat, támogatókat keresnek, "akik segítenek ellensúlyozni a Fidesznek a kormányzat diktatórikus túlhatalmával megtolt kampányát".
 
 
Forrás:MTI 2019. március 1., péntek 16:24
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu