NYOMTASS TE IS!

Nagy tervek a vidéki sajtó felszabadítására.

Újratervezés címmel szervezett konferenciát a helyi nyilvánosságról a Nyomtass te is! mozgalom.

Elszánt hangulat uralkodott az ÚJRATERVEZÉS - Hogyan építsük újjá a vidéki nyilvánosságot? címmel megrendezett budapesti konferencián, amelyet a Nyomtass te is!  hetilap és mozgalom szervezett a hétvégén. Az eseményen írtak alá stratégiai megállapodást a Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Nyomtass te is! között, amelytől azt remélik, hogy még több kistelepülésre tudják eljuttatni a független sajtó híreit. 

 

Száznál is többen vettek részt – köztük szakértők, újságírók és vidéki független hírportálok szerkesztői – az ÚJRATERVEZÉS című konferencián.

Teljes egyetértés mutatkozott abban, hogy túl kell lépni a vidéki médiahelyzet elemzésén, mert ezzel mindenki tisztában van. Mostantól a megoldásra kell koncentrálni.

 

Ennek a hatalomnak a hazugság és az általuk elfoglalt média az egyik tartóoszlopa - fogalmazott Márki-Zay Péter. Főleg vidéken kell radikális változást elérni ezen a területen – vélekedett.

 

L. László János, a Nyomtass te is! alapító főszerkesztője úgy vélte, már néhány ezer ember hatalmas változást tudna elérni a vidéki nyilvánosság helyzetében, és képes lenne létrehozni a független nyilvánosságnak egy olyan hálózatát, amely érezhetően meggyengítené a fideszes média totális hatalmát. Kijelentette, hogy mozgalmuk eltökélt szándéka összekapcsolni azokat, akik tenni akarnak a vidéki független nyilvánosságért. Arra szólítanak fel mindenkit, hogy akik tényleg tenni akarnak a változásért, keressék velük a kapcsolatot.

 

A rendezvény négy szekcióban zajlott, külön járták végig a meghívottak a nyomtatott és az online média lehetőségeit, a közösségi média legújabb eszközeit, valamint a finanszírozás kérdéseit. Valamennyi szekcióban fontosnak tartották az egymástól elszigetelten működő helyi és megyei szintű médiumok összefogását, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztását. Egyöntetű álláspont volt az is, hogy vidéken kell folytatni a megbeszéléseket.

 
Forrás:nyomtassteis.hu 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu