Aktuális
Párbeszéd
Túlárazott presztízsberuházás az új Miniszterelnökség
V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője Üdvözlet Miniszterelnök úr! címmel sajtótájékoztatót tart az I. kerületi Dísz tér és a Hunyadi János utca sarkán 2019. január 2-án. MTI/Balogh Zoltán


 
    A Párbeszéd szerint urizálás, túlárazott presztízsberuházás a Miniszterelnökségnek a budai Várban kialakított irodája.
 
    V. Naszályi Márta, a Párbeszéd fővárosi képviselője szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, a kormányhivatalok várba költöztetése nem más, "mint monarchista restauráció", a "Horthy-rendszer lemásolása és restaurálása". A Várnak nincs szüksége arra, hogy a kormányzat presztízst adjon neki, Orbán Viktor kormányzatának van szüksége arra, hogy a budai Vár presztízsét magáénak mondhassa, "mert a saját legitimitásában sem biztos" - értékelt.
    Az ellenzéki politikus szerint a Vár életét meg fogja bénítani a kormányzat odaköltözése, hiszen az oda vezető három út már most is túlzsúfolt.
    V. Naszályi Márta úgy vélte, a kormány megteremtette "azt a jogszabályi környezetet, amely alapján egyik napról a másikra elvehetik bárkinek az ingatlanát", ezért "a környéken élők félnek, és teljes a bizonytalanság a kerületben".
 
 
Forrás:MTI 2019. január 2., szerda 12:13 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu