Aktuális
LMP-Demeter
A magyar külügy bűnözők utazási irodájává vált!
Az LMP társelnöke szerint "a magyar külügy bűnözők utazási irodájává vált". 
 
    Demeter Márta pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: a külképviseletek nem a magyar embereket és a magyar államot képviselik, hanem Orbán Viktor miniszterelnök személyes döntéseit hajtják végre. A hálózatot bűncselekmények elkövetésére használják, diplomáciai fedésben - jelentette ki, az egyik legnagyobb biztonsági kockázatnak ítélve mindezt. 
    Sérelmezte, hogy a külképviseletekre szinte ugyanannyit költ az állam, mint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságra és a végrehajtó alakulatokra, a forrást pedig például egy "elítélt szöktetésére" fordítják. 
    Visszásnak nevezte többek között azt, hogy a moszkvai magyar kulturális intézet biztosított helyet az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cégnek, amely az orosz tényfeltáró sajtó szerint maffiakapcsolatokkal rendelkező üzletembernek is biztosított letelepedési engedélyt. 
    Demeter Márta hozzátette: a külügyi iratbetekintésekor derült ki, hogy a taskenti nagykövetség felújítása során ellenőrizetlen üzbég magánszemélyek ismerhették meg a nagykövetség teljes alaprajzát és műszaki paramétereit. Ide sorolta Kiss Szilárd volt moszkvai agrárattasé ügyét is, aki szerinte bűnözőket juttatott vízumhoz, ám az ügyben megszüntették a nyomozást, mert "a külügy egyszerűen bedarálta a vízumigényléssel kapcsolatos dokumentumokat". Az állam közös céget is alapított a terrorizmus finanszírozásáért is körözött nemzetközi bűnözővel, Ghaith Pharaonnal - folytatta. 
    A képviselő kérdést kapott azon videóval kapcsolatban, amely szerint Szávay István (Jobbik) a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. Demeter Márta kijelentette: ha a kijelentés így hangzott el, az elfogadhatatlan, amiért elnézést kell kérni, tudomása szerint ez meg is történt. Elvárhatónak ítélte azt is, hogy Szávay István pártja is elhatárolódjon a kijelentéstől. 
    Arra a kérdésre, hogy Szávay Istvánnak vissza kell-e adnia parlamenti mandátumát, azt felelte: bármilyen szankcióval kapcsolatos kérdés a Jobbikra tartozik. Hogy a történtek után az LMP vállal-e még politika közösséget a Jobbikkal, a társelnök azt felelte: az együttműködésük a Jobbikkal nem politikai közösségvállalás és nem is ideológiai alapú. Napi gyakorlati munkáról van szó - tette hozzá -, amelyet eredményesnek tart. Közölte: a munkát folytatják, az pedig a Jobbik döntése, milyen feladatokra delegálja Szávay Istvánt.
 
 
Forrás:MTI 2018. november 30., péntek 12:08 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu