Aktuális
MSZP-Burány
Komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség!
Burány Sándor, az MSZP-Párbeszéd szövetség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart Megoldás helyett kerítés - épülhet a gettó Kőbányán címmel a X. kerületi Hungária körút és a Hős utca sarkán 2018. október 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt
 
    Burány Sándor szerint komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség.
 
    Az MSZP-Párbeszéd szövetség országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján rámutatott: a kőbányai Hős utcában kialakult helyzet oka a szociális válság, emiatt nyúlnak az ott élők droghoz, ezért veszélyeztetik a közbiztonságot.
    Az alapproblémát kezelni kell, s nem eltüntetni - emelte ki, hozzátéve: komplex, a szociális válságra is kiterjedő drogstratégiára van szükség, amellyel - szerinte - a Fidesz nem rendelkezik, de nem is törekszik ennek megalkotására.
    Ehelyett a legegyszerűbb megoldást választva - a Hős utcaiak akaratával ellentétben - fallal zárják körbe az itt élőket - hangoztatta az ellenzéki képviselő a helyszín közelében tartott sajtótájékoztatóján.
    Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy Kőbánya önkormányzata mintegy 2 milliárd forint kormányzati segítséget kapott, amelyből az itt élők lakását megvásárolva, minden jogszerűen itt lakó problémáját megoldva számolhatnák fel a Hős utcai "gettót". Ehelyett több mint 180 millió forintot fizettek valakinek a "falak" építésére - hívta fel a figyelmet.
    Az ellenzéki politikus szerint ez elfogadhatatlan megoldás. Ha ez a fal felépül, az az ország szégyene lesz - hangoztatta, hozzátéve, utoljára a második világháború alatt és előtt, a nyilasok és a nácik zártak be így embereket gettóba a lakóhelyükön.
    
 
Forrás:MTI 2018. október 28., vasárnap 13:38 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu