Aktuális
DK-Ara-Kovács
Ne vehessen részt a magyarországi választáson az, aki soha nem élt itt!
A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szavazatvásárlásra használja azt a mintegy 30 milliárd forintnyi közpénzt, amit a kormány az év végén osztott szét határon túli szervezetek között. 
    A párt külügyi kabinetvezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánypárt megpróbálja becsatornázni a saját politikai világába a határon túli magyar pártokat, akik pedig erre nem hajlandóak, azokat árulónak kiáltják ki. A Fidesz a határon túli magyarokból "egyfajta politikai prostituáltat" csinált azzal, hogy ezekkel a pénzekkel "megvásárolja" és bevonja őket a magyarországi politikai játszmákba - jelentette ki Ara-Kovács Attila.
    Megismételte, továbbra is azt képviselik, hogy ne vehessen részt a magyarországi választáson az, aki soha nem élt itt. Ugyanakkor azt mondta, bár igazságtalannak tartják, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak Magyarországon, de a szavazati jog szerzett jog, ezért azt nem akarják visszavonni. Hozzátette, kormányra kerülve első intézkedéseik között szüntetnék meg a határon túli magyarok és a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyarok szavazati joga közötti különbségeket.
 
 
Forrás:MTI 2018. január 10., szerda 12:57
   
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu