Aktuális
LMP-Kanász-Nagy
Jogtalan az ÁSZ büntetése!
Az LMP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogtalanul helyezett kilátásba büntetést pártjuk irodabérlésével kapcsolatban. 
    Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján számolt be arról: megküldték észrevételeiket a számvevőszéknek azon jelentéstervezetről, amelyben a párt gazdálkodását vizsgálta, és amelyben 8,8 millió forint bírságot helyezett kilátásba. Mint mondta, tételesen cáfolták a számvevők megállapításait arról, hogy alacsony lenne az LMP 400 ezer forintos irodabérlési költsége. 
    A szóvivő koncepciós eljárásnak nevezte a vizsgálatot, és kijelentette: az ÁSZ a törvényi előírások ellenére sem hozta nyilvánosságra, milyen módszertan szerint nézte át a pártok irodabérlésének pénzügyi adatait. Még azt az értékbecslői véleményt sem adták át számukra, amely alapján 600 ezer forintra taksálták a bérleti díjat - fűzte hozzá. 
    Az LMP azt is kifogásolja, hogy a számvevőszék döntésével szemben nincs fellebbezési lehetőség, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak. 
    Kijelentette: a Fidesz újabb szintet lépett a demokrácia felszámolásában, amikor az egykori fideszes képviselő által vezetett ÁSZ-t a kampány szereplőjévé tette. Az ÁSZ a Fidesz meghosszabbított kezeként politikai alapon osztogat büntetéseket, ezért működése most már közelebb áll a választási csaláshoz, mint azokhoz a feltételekhez, amelyeknek meg kellene felelnie - mondta az ellenzéki politikus.
 
 
Forrás:MTI 2018. január 5., péntek 13:47 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu