Aktuális
LMP-Szél
A döntéseket nem az emberektől távol kell meghozni!
Köztéri fogadóórát tartott szerdán délután Budapesten, a Deák téren az LMP miniszterelnök-jelöltje több tucatnyi pártaktivistával közösen.
 
    Szél Bernadett azt ezt megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: miután felállították az országos választási listájukat és elfogadták programjukat, mostantól a kampányra koncentrálnak. Az utcán kívánják megszólítani az embereket mondta, és károsnak ítélte, hogy az érintettek kizárásával, "oligarchák irodáiban" születnek a döntések az emberek jövőjéről.
    Az önkormányzatiságot a párt egyik legfontosabb alapelvének nevezte. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök nem bízik még a saját embereiben sem, folyamatos kontroll alatt tartja a polgármestereket. Félelmemből azonban nem lehet erős országot építeni - jelentette ki. 
    Emlékeztetett a néhány nappal ezelőtti önkéntesség napjára. Beszámolt arról, hogy pártja decemberben gyűjtéseket szervez a nehéz sorsú emberek javára. Bírálta az utcai ételosztás "betiltását" célzó felvetést, és kijelentette: az a virtus, hogy már gonoszságból is megvonnák az emberektől a táplálékot, jól mutatja, milyen mélyre süllyedt a Fidesz-KDNP. Utóbbi pártról azt mondta: tőlük távolabb a keresztény értékektől senki nem áll a magyar parlamentben.
    Kérdésre Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Jobbikból kilépő Kovács Béla európai parlamenti képviselő elleni vádemeléssel kapcsolatban azt mondta: ami az ügyben történt, azt mutatja, hogy a Fidesznek nem számít a nemzetbiztonság. Az orosz fenyegetettséget az egyik legnagyobbnak nevezte, amely Magyarországot éri, így azt szerinte nem kampánycélokra kellene felhasználni. Szél Bernadett ezt azzal egészítette ki: Kovács Béla ügyét rendre akkor veszik elő, ha a lehető legnagyobb politikai hasznot remélik attól. 
    Azzal kapcsolatban, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozást állapított meg a Jobbiknál, Ungár Péter azt mondta: az ÁSZ beszállt a kampányba, egyértelműen pártpolitikai megrendelés alapján járt el. Kijelentette: egykor a CÖF plakátjaival szemben nem indult eljárás, holott azok szerinte egyértelműen a pártfinanszírozási és plakáttörvény kijátszását célozták. "Félhet az a hatalom, amely nem hajlandó olyan játékszabályok között játszani, amely mindenkire vonatkozik" - fogalmazott.
 
 
Forrás:MTI 2017. december 6., szerda 17:54 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu