Aktuális
Soros György
Újabb videoüzenetekben fejtette ki véleményét Soros György.
Bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormány politikáját Soros György azon videoüzeneteiben, amelyeket a Nyílt Társadalom Alapítvány tett közzé. Az üzletember három videointerjúban fejtette ki álláspontját. 
 
    A Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről című videón az üzletember azt mondta, hogy alapítványa annak idején segítette a Fidesz létrejöttét. A jelenlegi kormányfőnek adtak ösztöndíjat is, hogy Oxfordban tanuljon - tette hozzá. 
    Álláspontja szerint Orbán Viktor annak idején egyike volt azoknak, akik segítették a demokrácia létrejöttét. Úgy vélekedett, hogy azóta viszont megváltozott, s a demokráciát átalakította egy demokrataellenes rendszerré. "Maffiaországot teremtett, egy maffiarendszert", amelyben kihasználják vezető pozíciójukat arra, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak. Ez a rendszer, amelyik ma Magyarországon létezik, teljesen az ellentéte annak, amit elő akartak segíteni - fogalmazott.
    Soros György kijelentette: kapcsolata a magyar kormányfővel megromlott, de nincs köztük személyes ellentét. "Elvi különbségek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni" - fogalmazott Soros György.
    Véleménye szerint a magyar kormányfő kihasználja és elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak. Megítélése szerint ez a rendszer most jobban elnyomja ez embereket, mint az orosz megszállás alatt. Úgy vélte, akkor sikeresebben tudták támogatni a társadalmat, hogy információt és segítséget kapjanak.
    Soros György kitért arra, hogy ő ugyan nincs Magyarországon, de az emberek, akiket támogat, érzik az "üldözést". Szerinte őket ellenfélnek tekinti a magyar kormányfő és el akarja távolítani őket Magyarországról. Az üzletember a CEU-t nagy sikernek nevezte, s hozzátette: ha a magyar kormányfő elkergeti őket, száműzetésben is fenn fogja tartani az egyetemet, amíg "Orbán eltűnik".
    Az üzletember másik két videoüzenetében a magyarországi támogatásairól és a gyermekkoráról is beszélt.
 
 


 
 
Forrás:MTI 2017. december 1., péntek 19:29
    

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu