Aktuális
LMP-Hadházy
Szemétszállítási problémákat lát az LMP.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról és a szemétszállítás országos szintű összeomlásáról beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. 
    Az ellenzéki politikus felidézte: korábban már beszélt arról, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hogyan teszi tönkre a szemétszállítás rendszerét az egész országban, aminek szerinte egyik oka a szervezetlenség, másrészt viszont szándékosság is áll a háttérben. Hadházy Ákos szerint azért akarják tönkre tenni a jórészt önkormányzati tulajdonú szemétszállító cégeket, hogy később ezeket "a miniszterelnökhöz közel álló" üzletemberek vásárolhassák meg.
    Az LMP társelnöke saját tapasztalataira és helyi lakosok beszámolóira hivatkozva Szekszárd és a környező települések szemétszállítási problémáiról, kimaradó körjáratokról, el nem szállított konténerekről és a szelektíven gyűjtött hulladék nem megfelelő kezeléséről beszélt.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy Horváth István szekszárdi fideszes képviselő egy közösségi oldalon tett bejegyzésében maga számolt be arról, hogy a környékbeli polgármesterek elégedetlenek a szemétszállítással. A szekszárdi szemétszállító cég ügyvezetője Bátaszék polgármesterének írt levelében azzal magyarázkodott, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem fizeti ki a szolgáltatást, így már a kukásautók szervizelésére sincs pénz - tette hozzá.
    "Úgy tűnik jóval hamarabb bekövetkezett az az állapot, amikor gyakorlatilag megindul a szemétszállítás összeomlása" - értékelt Hadházy Ákos, aki szerint a szekszárdi helyzet komoly intelem arra, hogy mi vár Magyarországra. "Gyakorlatilag el fogja lepni a szemét Magyarországot" - fogalmazott.
    Hangsúlyozta: LMP mindent meg fog tenni azért, hogy "eltakarítsák a szemetet".
    Hadházy Ákos kérdezték a jobbikos Szilágyi György egy 2011-es nyilatkozatáról, amelyben azt mondta, az LMP mögött egy "bizonyos állam" gyarmatosítási törekvései állnak, és a pártot "belvárosi úri fiúk gyülekezetének" nevezte. Az LMP társelnöke erről azt mondta: pártja minden kirekesztő megnyilvánulást elítél.
    Vona Gábornak, Jobbik elnökének szavait, miszerint koalícióra lépne az LMP-vel, Hadházy Ákos úgy kommentálta: a koalíciós tárgyalások akkor aktuálisak, amikor egy választás megtörtént. Hangsúlyozta: koalíciós tárgyalásokról az LMP-nek jelenleg semmilyen döntése nincsen, erről a választások után kell dönteni az eredmények ismeretében. Hozzátette: az LMP számára minden koalíciós tárgyaláson az lesz a legfontosabb, hogy kap-e biztosításokat arra, hogy egy teljes korszakváltás valósuljon meg.
 
 
Forrás:MTI 2017. november 23., csütörtök 15:40 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu