Aktuális
DK-Gréczy
A kormány 325 millióból toboroztat határon túli szavazókat!
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kabinet szavazók "toboroztatására" használja azt a 325 millió forintot, amelyet egy kormányhatározat biztosít egyes határon túli magyar szervezetek honosítási programjainak támogatására.
 
    A párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a pénzből százmillió forintot az Erdélyben működő Eurotrans alapítvány kap. Ez az a szervezet, amelyik még a Nemzeti Választási Iroda szerint is a választási csalás lehetőségét teremti meg azzal, ahogy a romániai magyar állampolgárok szavazási regisztrációjához szükséges adatokat gyűjti és tárolja - hangsúlyozta Gréczy Zsolt. 
    A politikus szerint ennél is nagyobb baj, hogy a pénzt a költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból csoportosítják át.
    Arra a kérdésre, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVI. plenáris ülésén Orbán Viktor miniszterelnök a jelenlegi választási rendszert erkölcsileg helyesnek és igazságosnak nevezte, a DK-szóvivő azt mondta, a miniszterelnök napok óta magyarázkodik az ügyben. Nem véletlen, hogy a magyarok háromnegyede, a Fidesz-szavazók több mint fele nem ért egyet azzal, hogy azok is szavazhassanak, akik soha nem éltek Magyarországon - jelentette ki.
 
 
Forrás:MTI 2017. november 10., péntek 13:34 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu