Aktuális
Offshore-botrány - Párbeszéd
Meg kell tiltani a választott tisztviselőknek az offshore-ügyleteket!
A Párbeszéd Magyarországért azt javasolja, hogy vessenek ki harminc százalékos forrásadót az offshore-ügyletekre, a köztisztviselőknek és a kormánytagoknak pedig törvénnyel tiltsák, hogy részt vegyenek az ilyen típusú üzletekben.
 
    Az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy emellett minden offshore céget vagy velük üzletelő vállalkozást kitiltanának az állami és uniós pályázatokról és eltiltanának az állami támogatásoktól.
    Erőss Gábor szerint az utóbbi időszakban egyre-másra kerülnek napvilágra az offshore cégekről szóló titkos iratok, amelyekből kirajzolódik, hogy a világ és ezen belül a magyar gazdasági-politikai elit hogyan kerüli el az adófizetést és hogyan "fosztja ki a világ népeit".
    A legújabb offshore-kiszivárogtatás során nyilvánosságra került, az offshore adóparadicsomok után csak Paradise-iratok (Paradise Papers) néven emlegetett, 13,4 millió aktából álló adattömeg feldolgozásában világszerte 96 sajtó- és médiacég vesz részt, köztük a BBC brit közszolgálati médiatársaság Panorama című tényfeltáró televízióműsorának szerkesztősége és a The Guardian baloldali brit napilap.
 
 
Forrás:MTI 2017. november 8., szerda 11:35
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu