Hitpercek
Ferenc pápa
Ferenc pápa a római plébániákon befogadott menedékkérőkkel találkozott.
Harminc Rómában befogadott menedékkérővel találkozott Ferenc pápa hétfőn a menekültek világnapja előestéjén. 
 
    Ferenc pápa a menedékkérőkkel találkozva kijelentette, "a testvériség erősebb a vallási hovatartozásnál". 
    A katolikus egyházfő a római lateráni Szent János-bazilikában tartott egyházi találkozón vett részt. Ezt megelőzően harminc menedékkérővel találkozott, akiket az olasz főváros egyházmegyéjének plébániái és más egyházi intézményei fogadtak be a Caritas egyházi segélyszervezet segítségével. 
    Ferenc pápa 2015 szeptemberében szólította fel a európai egyházakat a menedékkérők befogadására. Rómában a több mint háromszázból harmincnyolc plébánia csatlakozott 121 menedékkérő befogadásával. 
    A katolikus egyházfő vasárnap este másik húsz menedékkérővel találkozott, közöttük szíriaiakkal, eritreaiakkal, nigériaiakkal és szudániakkal. 
    A pápa   felszólította a hívőket: fogadják be a menekülteket, és tanuljanak személyes történeteikből, ami eloszlathatja a velük kapcsolatos félelmeket és "eltorzított" ideológiákat.  Az egyházfő a június 20-ra eső , az ENSZ által meghirdetet  világnap alkalmából adott hangot véleményének.  
    Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn közzétett jelentése szerint tavaly 65,6 millióra nőtt, és ezzel ismét rekordot döntött azoknak az embereknek a száma, akik világszerte konfliktusok, éhezés vagy természeti katasztrófák elől menekülnek.
    A menekültek világnapja kapcsán a Migrantes egyházi  szervezet arra szólította fel az olaszokat, keressenek fel egy menedékkérőket befogadó központot, hogy közelebbről is megismerjék, kikről is van szó, és megismerjék történeteiket. 
 
 
Forrás:MTI 2017. június 19., hétfő 21:28 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu