Sport
A HARMADIK EZÜST A SZEZONBAN!
2012.03.22.
A Miskolci Jegesmedvék megszerezték az idei szezon harmadik ezüstérmét, ezúttal az OB1-ben végeztek a második helyen.A mérkőzésen nem léphetett jégre a Maciknál Chmelo, aki a szerdai mérkőzésen az ujját törte. Vállalta volna a játékot Miskolczi, annak ellenére, hogy törött orrát pénteken megműtik, ám a bemelegítés után orvosi tanácsra inkább visszaöltözött. A Macikat kéttucatnyi szurkoló kísérte el, és lelkesen, hangosan buzdították kedvenceiket. Az első 10 percben a vendégek taktikusan, jól játszottak a nagy Volán fölény ellenére, sőt helyzeteket is sikerült kialakítani. A 11. percben azonban Sofron maradt egyedül a kapuvasnál és a megkapott korongot egyből a hálóba küldte (1-0). Még egy perc sem telt el, amikor egy kipasszolt helyzetet Mihály értékesített közelről (2-0). A 14. percben Dubek hagyott ki egy ígéretes helyzetet, illetve Bálizs védett.
 
Két miskolci gól
 
A második harmad 3. percében emberelőnyben Pratt volt eredményes (3-0). Az 5. percben Magosi közelről lőtt gólt (4-0). A 6. percben Bonar bombáját hatástalanította Bálizs. A 9. percben Orbán beadásnak szánt lövése a lábak között csúszott be a jobb sarokba (5-0). A 12. percben Saluga ment el a szélen, és a korongot kegyetlenül felvarrta a bal felső sarokba (5-1). Fél percen belül Mihály válaszolt egy újabb góllal (6-1). A harmad vége előtt 36 másodperccel egy kipattanót Rafaj lőtt a kapuba (6-2).
 
Nagy Gergő is betalált
 
A harmadik harmad a 12. percben Ryan iratkozott fel a góllövőlistára (7-2). A 16. percben Nagy Gergő avatta fel az időközben beállt Pleszkánt (7-3). A végén még Hajós volt eredményes.
 
A Miskolci Jegesmedvék fennállásuk legjobb szezonját produkálva három ezüst érmet szereztek a 2011-12-es bajnoki évben.
 
Jegyzőkönyv
 
SAPA Fehérvár AV 19 - Miskolci Jegesmedvék
 
8-3 (2-0, 4-2, 2-1)
 
Székesfehérvári jégcsarnok 2500 néző
 
V: Halassy, Kovács, Bedő
 
Gól: Sofron, Mihály (2), Pratt, Orbán, Ryan, Hajós ill., Saluga, Rafaj, Nagy
 
Kiállítás: 8 perc illetve 10 perc
 
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Szilágyi, Ritó, Saluga, Jarabek, Svasznek, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
 
SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi, Horváth, Hajós, Ryan, Ladányi, Benk, Láda B., Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Klassen, Tóth, Tokaji, Pratt, Vas, Sille, Durco, Orbán, Magosi, Pleszkán (k). Edző: Kevin Primeau.
 
Greg Lindqvist: - A Volán sokkal jobb csapat, ez most is bebizonyosodott. De a miskolci hoki jövője szempontjából az ilyen mérkőzések nagyon fontosak, hiszen a játékosaink a saját bőrükön érezhetik, tanulhatják meg, hova kell fejlődni. Gratulálok a Volánnak a bajnoki címhez, a csapatomnak pedig a helytálláshoz és a szezonbeli három ezüst éremhez.
 
A tudósítás a Chipland Kft. támogatásával készült. 

Forrás: miskolcijegesmedve.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu