Hitpercek
Ferenc pápa
Ferenc pápa huszonnyolc kisgyereket keresztelt meg.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2017. január 8., vasárnap (MTI) - A keresztség fény az emberek életében - mondta Ferenc pápa, aki tizenöt kisfiút és tizenhárom kislányt részesített a keresztség szentségében vasárnap a Sixtus-kápolnában.


 
    A huszonnyolc olasz és külföldi gyerek többségben a Vatikán dolgozóinak az utóbbi hónapokban született gyereke volt. A Tamás, Gergely, Elza és Cecília mellett volt Hilary és Rodrigo névre keresztelt gyerek is. 
    II. János Pál pápa vezette be azt az egyházi hagyományt, hogy a pápa minden évben a január 6-án ünnepelt Vízkereszt utáni első vasárnap gyerekeket keresztel meg a Sixtus-kápolnában. 
    A keresztség fény - mondta Ferenc pápa. Arra szólította fel a szülőket és keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket, ami "nem csak azt jelenti, hogy vasárnaponként a templomban elmondják a Hiszekegyet". A misén a világban szenvedő gyermekekért imádkoztak. 
    A gyakran felsíró gyerekek hangját Ferenc pápa számára kedves "koncertnek" nevezte és hozzátette, azt szereti gondolni, hogy Jézus első prédikációja is gyermeksírás volt. 
    Ferenc pápa január 14-én a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában további nyolc gyereket keresztel meg, akik az augusztus 24-i közép-olaszországi földrengés után Accumoli és Amatrice városában születtek. 
 
 
Forrás:MTI 2017. január 8., vasárnap 11:07
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu