Sport
Märcz Tamás
Nincs olyan csapat a világon, amelyet a magyar válogatott ne győzhetne le.
Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában 2016. december 16-án. A 42 éves szakembert előző nap választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, ezt követően pedig Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Amennyiben megállapodnak szerződése részleteiről, az újévtől átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 
    Budapest, 2016. december 16., péntek (MTI) - Minden mérkőzésen a győzelmet tűzi ki célul Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott leendő szövetségi kapitánya.        
 
    A 42 éves szakembert csütörtökön választotta meg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, ezt követően pedig Kemény Dénes elnök felkérte kapitánynak. Amennyiben megállapodnak szerződése részleteiről, az újévtől átveszi a Benedek Tibor távozásával december 31-én megüresedő posztot.
    "Az elnökségtől egyelőre még nem hallottam, mik az elvárások, és egyelőre még nem is rögzítettünk semmit. Magammal szemben mindent meg akarok tenni azért, hogy a játékosaimat a legjobb formába hozzam és az adott mérkőzésen a legjobb teljesítményre késztessem, valamint, hogy minden külső körülményt a magunk malmára hajtsunk és győzzünk" - mondta pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján a tréner.
    "Mindig az adott mérkőzést szeretnénk megnyerni, legyen a februári Volvo Kupa, vagy egy felkészülési találkozó, vagy akár egy világbajnoki összecsapás. Azt gondolom, nincs olyan csapat a világon, amelyet egyetlen mérkőzésen a magyar válogatott ne győzhetne le" - tette hozzá a tréner.
    Märcz Tamás hangsúlyozta, a hazai rendezésű világbajnokság miatt természetesen a 2017-es év kiemelt jelentőségű - pályázatát is ennek fényében 1+3 éves tervben foglalta össze - éppen ezért jövőre még nem akar építkezni, hanem a lehető legütőképesebb csapatot szeretné összeállítani. Ezért számít a rutinos játékosokra ugyanúgy, mint a fiatal tehetségekre. Ugyanakkor megjegyezte, a riói olimpiát követően Kis Gábor és Szivós Márton is lemondta a szereplést, míg Varga Dénes is tett bizonytalan nyilatkozatot ezzel kapcsolatban. 
    "Mindenkivel le akarok majd leülni, és bízom benne, hogy akit szeretnék, az rendelkezésemre fog állni." - fogalmazott.
    Märcz Tamás kiemelte, pályázatának legfontosabb pontjai között a játékstílus kialakítása - amelyben megtartja a Benedek-éra számára leghasznosabb részeit -, a mentális és szakmai felkészülés, illetve a klubokkal való kapcsolattartás szerepel.
    Tervei szerint az első keretösszetartásra január közepén, a nem sokkal a Volvo Kupát megelőzően kerülhet sor.
 
 
Forrás:MTI 2016. december 16., péntek 14:47
  

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu