Kultur
Leonard Cohen halála
Müller Péter Sziámi és barátai Miskolcon koncerttel emlékeznek.
Budapest, 2016. november 11., péntek (MTI) - Müller Péter Sziámi és barátai magyarul adják elő Leonard Cohen dalait november 25-én a miskolci Művészetek Házában, így tisztelegve a 82 évesen elhunyt kanadai költő, dalszerző és énekes emléke előtt.
 
    Költői nagyság volt, megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat - idézi a Miskolci Kulturális Központ közleménye Müller Péter Sziámit, aki szerint a kanadai zenész legutóbbi lemezén, a You Want it Darker-en tulajdonképpen elköszönt a világtól és múzsájától.
    A november 25-i koncerten a legendás művész legismertebb dalai, olykor melankolikus, különleges hangulatot idéző szerzeményei csendülnek fel magyar nyelven Müller Péter Sziámi és művésztársai, Görbe Nóra, Jávori Ferenc Fegya és Kováts Kriszta tolmácsolásában.
    A nagyközönség elsősorban a Hallelujah, valamint a Dance Me to the End of Love című slágereiről ismeri Leonard Cohent, aki azonban íróként is egyedülállót alkotott. Leonard Cohen pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott, a kanadai zenész szakma Juno-díját, Grammy-díjat az életművéért és Glenn Gould-díjat is. Összesen 14 stúdióalbumot készített, a legutolsó, a You Want It Darker három hete jelent meg - olvasható a közleményben.
 
 
Forrás:MTI 2016. november 11., péntek 14:45 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu