Hitpercek
Ferenc pápa
A migrációra egyedüli megoldás a szolidaritás.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2016. október 26., szerda (MTI) - A bezárkózás nem jelent megoldást, a migrációra egyedül a szolidaritás útja a megoldás - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián. 

 
    A szavait az esős időben hallgató 25 ezres tömeg előtt Ferenc pápa arról beszélt, hogy ma a gazdasági válság miatt a migránsokkal szemben a befogadás helyett a bezárkózás érvényesül.
     "A világ bizonyos részein falak és akadályok születnek. Néha úgy tűnik, mintha a menekülteket és migránsokat segítő számos férfi és nő csendes munkáját beárnyékolná mások zaja, akik ösztönös egoizmusuknak adnak hangot (...) Az egyetlen megoldás a szolidaritás útja..." - fogalmazott a katolikus egyházfő, aki már számos alkalommal szót emelt a menekültek védelmében. 
     Hozzátette: a bezárkózás nem megoldás, ellenkezőleg, a bűnözésnek, vagyis az emberkereskedelemnek kedvez, egyebek között a nők és kiskorúak szexuális kizsákmányolásához vezet. 
    Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy a gazdasági válság, a fegyveres konfliktusok és az éghajlati változás kényszeríti az embereket az elvándorlásra. Úgy vélte, hogy a migráció nem számít új jelenségnek, mivel mindig is az emberiség történelmének részét képezte. "Történelmi emlékezethiányra utal azt gondolni, hogy csak a mi éveinket jellemzi" a migráció - mondta az egyházfő, hozzátéve, hogy nincs a világban olyan nép, amely nem ismerte meg a kivándorlást. 
    Ferenc pápa felszólított minden keresztényt, hogy az irgalmasság jegyében segítsen a rászorulóknak. Az egyházmegyék, plébániák, egyházi intézmények és egyházi mozgalmak segítségét kérte a háborúk, éhezés, erőszak és embertelen életkörülmények elől menekülő testvérek befogadásában. 
     
 
Forrás:MTI 2016. október 26., szerda 11:54 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu