Hitpercek
Ferenc pápa
A pápa "az elkergetett migránsok" megsegítését sürgette.
Sárközy Júlia, az MTI tudóstója jelenti: 
    Vatikánváros, 2016. július 10., vasárnap (MTI) - Az "elkergetett migránsok" segítését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren  mondott beszédében
 
    A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott  Úrangyala-imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában  a nehézségben élő embertársak állnak. 
    A katolikus egyházfő kijelentette: "Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz." 
    Hozzátette: üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség.  "Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni" - jelentette ki.  
    Ferenc pápa szavaival  közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el. 
    A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt,  a férfit  sűlyosan bántalmazták, és később belehalt sérüléseibe.
 
 
Forrás:MTI 2016. július 10., vasárnap 14:07 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu