Kultur
Könyvhét
Idén is Miskolcon kezdődnek a vidéki rendezvények
Miskolc, 2016. május 31., kedd (MTI) - A hagyományoknak megfelelően idén is - még az országos megnyitó előtt - Miskolcon kezdődik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok vidéki rendezvénysorozata.


 
    A vidéki megnyitót június 8-án, szerdán tartják Lackfi János költő, író részvételével - hangzott el a rendezvényekről tartott keddi miskolci sajtótájékoztatón.
    A miskolci könyvhét központi rendezvényeit hagyományosan az Erzsébet téren tartják, ahol a könyvekkel és az olvasással kapcsolatos előadásokat, koncerteket, kézműves programokat is rendeznek.
    A könyvek ünnepe június 10-től a megyei és városi könyvtárban folytatódik, miután aznap megnyílik a miskolci Bartók Operafesztivál és a város központját "elfoglalja" a zene.
     A könyvhét Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programjai Sárospatakon V. Kulcsár Ildikó író, újságíró ünnepi köszöntőjével kezdődnek majd meg.
     Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója felidézte, hogy Supka Géza író, szerkesztő, történész 1927-ben a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülése jogelődjének lillafüredi közgyűlésén tett javaslatot a könyvünnepre.
 
 
Forrás:MTI 2016. május 31., kedd 17:18 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu