Sport
Vizes Eb
Hosszú arany-, Jakabos bronzérmes 400 méter vegyesen, Bernek Péter bronzérmes 400 méter gyorson.
Az aranyérmes Hosszú Katinka (b) és a bronzérmes Jakabos Zsuzsanna a 400 méteres vegyes úszás eredményhirdetésén a 32. úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Anikó 
    London, 2016. május 16., hétfő (MTI) - Hosszú Katinka arany- Jakabos Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett 400 méter vegyesen a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszódöntőinek hétfői nyitányán.
 
    A szám világbajnoka pillangón még "csak" szűk egy másodperccel lépett el az ekkor még második helyen álló Jakabostól, majd háton elképesztő előnyre tett szert. Innentől kezdve Hosszú már csak az órával versenyzett, s végül 4:30.90 perces idővel csapott célba. Jakabost mellen előzte meg a brit Hannah Miley, a bronzérme azonban nem forgott veszélyben, 4:38.39-cel zárt.
    Hosszú pályafutása kilencedik egyéni nagymedencés Európa-bajnoki címét szerezte, ezzel beérte a magyar örökrangsorban a nőknél élen álló Egerszegi Krisztinát.
    "Csodálatos három és fél év van mögöttem, élveztem az utazás minden pillanatát. Ez a mai nap tényleg arról is szólt, hogy a rossz emlékek végleg törlődjenek ebben az uszodában - és ez ma sikerült. Az Európa-bajnokságon nincs rajtam semmi nyomás, kifejezettem ez az érzésem, hogy csupán az a dolgom, hogy élvezzem ezt a versenyt" - idézte Hosszút a Magyar Úszó Szövetség facebook-oldala.
    
    Eredmény:
    női 400 m vegyes, Európa-bajnok:
    --------------------------------
   HOSSZÚ KATINKA 4:30.90 perc 
2. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:35.27
3. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38.39
 
 
Bernek Péter bronzérmes 400 méter gyorson


A harmadik helyezett Bernek Péter a célban a férfi 400 méteres gyorsúszás döntőjében a 32. úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
    London, 2016. május 16., hétfő (MTI) - Bernek Péter bronzérmet szerzett 400 méter gyorson a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszódöntőinek hétfői nyitányán.
 
    A magyar versenyző - aki 2014-ben Dohában rövidpályás világbajnoki címet nyert ebben a számban - végig nagy csatát vívott a második helyen a norvég Henrik Christiansennel, végül 3:46.81 perces idővel, egyéni legjobbjától (3:46.29) nem sokkal elmaradva harmadikként csapott célba.
    "Gyakorlatilag el sem fáradtam, annyira sem, mint reggel. Ez most nem állt össze, de inkább most, mint az olimpián. Ez olyan pont semmilyen volt. Kielemezzük, mi volt a hiba, az volt az érzésem, hogy még maradt bennem, van még mit csiszolni rajta, mert 3:45-re számítottam. Most 250-nél indultam meg, ki kellett ezt is próbálni, mint sok minden mást is, hogy Rióban a legjobb legyen." - idézte a Magyar Úszó Szövetség facebook-oldala a magyar versenyzőt.
    Bernek ezzel a magyar úszók első érmét szerezte a brit fővárosban. A számot rendkívül magabiztosan az olasz Gabriele Detti nyerte.
 
    Eredmény:
    férfi 400 m gyors, Európa-bajnok:
    ---------------------------------
 Gabriele Detti (Olaszország) 3:44.01 perc
2. Henrik Christiansen (Norvégia) 3:46.49 
3. BERNEK PÉTER 3:46.81
 
 
Forrás:MTI 2016. május 16., hétfő 20:11 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu