Sport
JÖHET A HARMADIK DÖNTŐ!
2012.03.14.
Az OB1 elődöntőjének utolsó mérkőzését játszottak szerdán este a Jégcsarnokban.

A Jegesmedvék harmadszor is megverték a Fradit, így jöhet az OB1 döntője, a Sapa Fehérvár ellen.
A mérkőzés alaphangját a 2. percben Popovics lövése adta meg, ám ezt védte Racko. A Jegesmedvék a harmad következő 5 percében beszorították a Fradit a saját harmadába, záporoztak a lövések Racko kapujára, de valami mindig hiányzott a gólhoz. A 9. percben első valamirevaló támadásából gólt szerzett a Ferencváros: egy kontra végén Borbás lőtt közelről a hálóba (0-1). A 15. percben Jarabek lőtt, majd Nagy ismételt, de a pakk elkerülte a kaput. Nagyon nyomott a Miskolc, a nézők 2-3 alkalommal egyszerűen nem hittek a szemüknek, milyen helyzetek maradtak ki. Az óriási nyomás egy perccel a harmad vége előtt érett góllá. A sérüléséből visszatért Saluga passzolt a kapu előtt helyezkedő Dubekhez, aki kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).
 
Két korong a Fradi kapujában
 
A második harmad 3. percben Rafaj ütközött Bertával, amely végén a bírók továbbot intettek. Majd Berta rábeszélésére(!) egy perc múlva kiállították a miskolci játékost. Az emberhátrányban csaknem gólt lőttek a Macik. Bonar harcolt ki egy korongot, majd a kontra végén Nagy centikkel lőtt mellé. A 7. percben előnyben játszottak megint a vendégek, amikor két nagy helyzetet is kihagytak. A 9. percben Budai védett káprázatosan egy lövést. A 13. percben Saluga ugrott ki szólóban, de Bontovics addig rángatta, míg nem tudott rendesen lőni. Emiatt emberelőnybe kerültek a Macik, amit egy perc alatt ki is használtak. A sárga-feketék türelmesen passzolgattak, keresve a legjobb pillanatot, majd Nagy a kék vonalról hatalmas gólt lőtt (2-1). Fél perc múlva Budai elképesztő bravúrt bemutatva hárította Schellin lövését, és az ebből induló támadásban Saluga passzolt Bonarhoz, aki közelről nem hibázott (3-1). A 18. percben Nagy a felső sarokba lőtt, de a gólt – amit a nézőtéren mindenki látott – a bírók nem adták meg.
 
Kegyelemdöfés a végén
 
A harmadik harmad 2. percében Rafaj találta fejbe Rackot, aki csak nehezen szedte össze magát. Az 5. percben Bonar közeli kísérletét tolta oldalra a vendégkapus. A Fradi láthatóan próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni, de a korongbirtoklásuk nem járt együtt gólhelyzettel. A 12. percben Feil hatalmasat vágott Saluga kezére, mehetett is két percre pihenni. A 15. percben eldőlt a mérkőzés. Bonar zseniális cselekkel három védőt bolondított meg, majd kilőtte a bal sarkot (4-1). A kegyelemdöfést Nagy adta meg a Fradinak, amikor fél perccel a vége előtt üres kapus gólt lőtt (5-1). A mérkőzés lefújása után a csaknem megtelt csarnokban hatalmas ünneplés kezdődött, a szurkolók hosszú percekig éltették a Macik csapatát.
 
A Jegesmedvék feltették a koronát idei teljesítményükre, hiszen a szezon harmadik döntőjébe is bekerültek. Jöhet tehát a hokiünnep a Sapa Fehérvár ellen az OB1 döntőjében!
 
Jegyek a döntőre
 
A döntő első mérkőzését vasárnap este Miskolcon vívják a felek. A várhatóan óriási érdeklődés miatt már pénteken megkezdjük a jegyek árusítását a Jégcsarnok pénztárában a közönségkori ideje alatt, de lehet venni belépőket szombaton és vasárnap is. A pontos időpontok: péntek 8.30-11.30, szombat 12.30-15.30 és vasárnap 14.45-16.45. Ugyancsak lehet elővételben jegyet venni az Ady-hídnál lévő My Way szendvicsbárban 7.15-20 óráig.
 
Jegyzőkönyv
 
Miskolci Jegesmedvék – FTC
 
5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
 
Miskolci Jégcsarnok 1400 néző
 
V: Halassy, Sós, Gangel, Soós
 
Gól: Dubek, Nagy(2), Bonar (2) ill. Borbás
 
Kiállítás: 8 perc illetve 12 perc
 
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Tóth-Jávor, Saluga, Láda P., Dubek, Svasznek, Urbán, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
 
FTC: Racko – Rosztocsil, Hegyi, Hoffmann, Molnár, Jánosi, Géczi, Vecaj, Feil, Berta, Schellin, Wéber, Borbás, Lévai, Bontovics, Kiss, Sivonen, Hrajnoha, Székely Mádai, Roczanov, Hietamaki, Papp (k). Edző: Dobos Tamás.
 
Greg Lindqvist: - Az első harmad gyengébb volt, és a másodikban is voltak meleg pillanataink. Utána viszont megszereztük a vezetés, és az ellenfelünk fölé tudtunk nőni, a harmadik játékrészben pedig már a mi akaratunk érvényesült. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a szezon harmadik döntőjében is játszhatunk.
 
Dobos Tamás: - Jól játszottunk, de néhány játékosom a döntő pillanatokban rossz döntést hozott, így a hazaiak el tudtak húzni. Utána megint futottunk az eredmény utána, kinyíltunk és ezt a rutinos miskolciak kihasználták. Gratulálok a Miskolcnak, sok sikert kívánok nekik a döntőben, ugyanakkor szeretném megköszönni a saját csapatomnak a kitűnő helytállást.
 
A címlapkép Jezoviczki Máté felvétele.
 
A tudósítás a Chipland Kft. támogatásával készült. 

Forrás:miskolcijegesmedve.hu


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu