Kultur
Életének 87. évében elhunyt Kertész Imre Nobel-díjas író.
A felvétel 2005. november 18-án készült Budapesten, a Művészetek Palotájában, ahol az író felolvasást tartott Sorstalanság című regényéből. MTI Fotó: Nándorfi Máté

 Kertész Imre halála - Felolvasással egybekötött virrasztás a PIM-ben
Závada Pál József Attila- és Kossuth-díjas író a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében, ahol Kertész Imrétől, a hajnalban elhunyt Nobel-díjas írótól felolvasással búcsúznak írótársai és olvasói 2016. március 31-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 
    Budapest, 2016. március 31., csütörtök (MTI) - Csütörtök este nyolc órától éjfélig tartó, felolvasással egybekötött virrasztással búcsúznak tisztelői és írótársai Kertész Imrétől a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) dísztermében - közölte az intézmény az MTI-vel.
 
    A közlemény szerint várják azok jelentkezését, akik egy legfeljebb ötperces szövegrészlet felolvasásával fejeznék ki tiszteletüket a Nobel-díjas író előtt. A szervezők kérik, hogy az emlékezők mécsest, gyertyát ne hozzanak magukkal. Virágok elhelyezésére lesz lehetőség a helyszínen.
    A virrasztás szervezésében részt vállaló Magvető Kiadó tájékoztatása szerint mások mellett Esterházy Péter, Bartis Attila, Závada Pál, Takács Zsuzsa, Kemény István, Grecsó Krisztián, Kemény István, Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András is jelezte, hogy jelen lesz a megemlékezésen.
    Kertész Imre életének 87. évében hosszan tartó súlyos betegség után március 31-én, hajnali 4 órakor hunyt el budapesti otthonában.
 
 
Forrás:MTI 2016. március 31., csütörtök 16:31


További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu