Hitpercek
Ferenc pápa
Egy nővel folytatott barátság nem bűn.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2016. február 18., csütörtök (MTI) - Egy nővel folytatott barátság nem bűn - szögezte le Ferenc pápa csütörtökön a Mexikó és Róma közötti repülőúton tartott sajtótájékoztatón, reagálva a II. János Pál és egy amerikai asszony között folyt levelezésre, melyről a BBC mutatott be a napokban dokumentumfilmet. 
 
    A két éve szentté avatott néhai egyházfő évtizedeken át levelezett a férjezett Anna-Tereza Tymieniecka lengyel származású ameriai filozófusnővel
    "Abból a férfiból, aki nem tud jó kapcsolatban lenni egy nővel (...) hiányzik valami.(...) Egy nővel folyatott barátság nem bűn. A nem a feleségeddel való szerelmi kapcsolat számít bűnnek. A pápa ember, a pápának szüksége van a nők gondolataira. A pápa szíve képes arra, hogy egészséges, szent kapcsolata legyen egy nővel" - fejtette ki véleményét a római katolikus egyházfő, hozzátéve: ha munkatársai véleményére van szüksége, egy nőnek is mindig kikéri a véleményét.
    Ferenc pápa a Kirill orosz ortodox pátriárkával való találkozóról, a nagy politikusokat nélkülöző Európai Unióról, valamint a zikavírus és az abortusz és a terhesség elkerülése közötti különbségről is beszélt.
    A Kirill orosz ortodox pátriárkával Kubán tartott történelmi találkozóról kijelentette: testvérként beszéltek egymással.
    "Senki sem tudja, mi hangzott el, mert magánmegbeszélés volt és ha egyvalamit elmondok az érintett témákból, akkor a többit is el kell mondanom, és akkor nem lenne többé magánmegbeszélés, de azt elmondhatom, hogy boldogan távoztam" - húzta alá a pápa.
    Az egyházfő említést tett az Európai Unióról is, azt hangoztatva, hogy ma nincsen Európában se egy Schuman, se egy Adenauer.
    "Ezek a nagyok ma nem léteznek" - jelentette ki, majd hozzátette: azt reméli, "hogy (Európa) megtalálja történetét, ihletését, amellyel előre tud haladni". Bejelentette, hogy a neki ítélt aacheni Károly-díjat Európának ajánlja.
    A zikavírussal kapcsolatban az újságírók arról kérdezték a pápát, hogy a járványtól sújtott országok közül több a terhesség elkerülését szorgalmazták.
    "Az abortusz nem a kisebbik rossz, hanem bűncselekmény. A kisebbik rossz a terhesség elkerülése" - húzta alá a római katolikus egyházfő, aki ugyanakkor fogamzásgátlásról nem beszélt.
 
 
Forrás:MTI 2016. február 18., csütörtök 21:04 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu