Sport
MISKOLCON DŐL EL A DÖNTŐBE JUTÁS
2012.03.12.
A Jegesmedvék immár negyedszer találkoztak a Fradival az OB1 elődöntőjében hétfőn este. Most a hazaiak nyertek, így a döntés a szerdai miskolci mérkőzésre maradt.

A Jegesmedvék ismét tartalékosan érkeztek Budapestre, hiszen a három sérült (Fodor, Sijka, Saluga) mellett a furcsa körülmények között eltiltást kapó Popovics sem léphetett jégre. A mérkőzés első percében a Macik rögtön megtornáztatták Rackot. Némi mezőnyjáték után az 5. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Rafaj hozta kihagyhatatlan helyzetbe Dubeket, aki közelről nem is hibázott (0-1). A 8. percben Urbán szerzett korongot, egyedül léphetett ki, de Rackoba lőtt. A 9. percben egy kapu előtti kavarodásban Berta talált Budai kapujába (1-1). A 12. percben Berta a botjával alattomosan megszúrta Jarabeket, amiért végleges kiállítást kapott. Ezt azonban nem bírta elviselni, a miskolci kispadhoz korcsolyázott, ahol válogatott szidalmakat zúdított áldozatára, majd megütötte Bonart, a két vonalbíró alig bírta lefogni. Az öt perces előnyből végül csak három lett egy miskolci kiállítás miatt, de végül nem sikerült kihasználni a létszámfölényt. A 18. percben emberelőnyben Hietamaki lőtt a kék vonalról, a korong fölé ment volna, amikor Schellin magasra emelve a botját beleért, és így a pakk a hálóban landolt. A miskolciak azt reklamálták, hogy Schellin botja túl magasan volt, de a bírók megadták a gólt (2-1).
 
Két Fradi-gól
 
A második harmad első percében előbb Nagy lövése, majd Jarabek ismétlése okozott riadalmat a hazai kapu előtt, eredménytelenül. A 3. percben Borbás ütötte le Lindgrent, de az előnyt megint nem sikerült kihasználni. A harmad további részében a Ferencváros játszott jobban, több helyzetük is volt, de gólt csak a 17. percben ütöttek, amikor Rosztocsil a kék vonalról talált be (3-1). Már csak 15 másodperc volt hátra, amikor Kiss lövése került a vendégkapuba (4-1).
 
Chmelo vérzett – büntetés semmi
 
A harmadik harmad jól kezdődött, hiszen a 3. percben emberhátrányban Bonar lőtt gólt (4-2). Két perc múlva Schellin maradt egyedül a miskolci kapu előtt, és nem volt nehéz dolga közelről a hálóba találni (5-2). A miskolciak egy kettős előnyt is elpazaroltak, pedig a helyzeteket kialakították. Hat perccel a vége előtt Chmelot ütközték le úgy, hogy ömlött a vér az orrából, azaz pontosan olyan sérülést szenvedett, mint Schellin Miskolcon. A különbség csak az volt, hogy a vérző sérülés okozásáért a miskolci játékosnak végleges kiállítás, a ferencvárosinak nulla perc kiállítás járt. Ennyit az esélyegyenlőségről! A 16. percben egy sakk-mattra játszott helyzet végén Dubek lőtt gólt (5-3). A vége előtt 24 másodperccel Schellin lőtt még üres kapus gólt (6-3).
 
Az elődöntő ötödik mérkőzését szerdán este rendezik a miskolci Jégcsarnokban.

Hirdetés
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Társasjátékok mindenkinek, hihetetlen árakon!

Ha meg szeretné nyerni katt a sorsolásért!!!
 
Jegyzőkönyv
 
FTC - Miskolci Jegesmedvék
 
6-3 (2-1, 2-0, 2-2)
 
Pesterzsébeti Jégcsarnok 250 néző
 
V: Kincses, Halassy, Bedő, Soós
 
Gól: Berta, Schellin (3), Rosztocsil, Kiss ill. Dubek (2), Bonar
 
Kiállítás: 17 perc (+ 20 perc végleges Berta, +10 perc fegyelmi Borbás) illetve 14 perc (+10 perc fegyelmi Bonar)
 
MJJSE: Budai K. – Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Svasznek, Urbán, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
 
FTC: Racko – Rosztocsil, Hegyi, Hoffmann, Molnár, Jánosi, Géczi, Vecaj, Feil, Berta, Schellin, Wéber, Borbás, Lévai, Bontovics, Kiss, Sivonen, Hrajnoha, Székely Mádai, Roczanov, Hietamaki, Papp (k). Edző: Dobos Tamás.
 
Greg Lindqvist: - Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, utána volt egy szólónk, ami sajnos kimaradt. Utána megint megkaptuk a szokásos „csúnya” góljainkat, amelyek elkerülhetők lettek volna. Gratulálok a Fradinak, ők kihasználták a helyzeteiket, mi nem. Megyünk tovább, hazai pályán ki kell harcolnunk a továbbjutást.
 
Dobos Tamás: - Már a bemelegítésnél éreztem, hogy a csapat együtt van, és ez a mérkőzésen is kijött. Jó volt a csapatszellem, és örülök, hogy kiegyenlítettük az állást, pedig a Miskolc jól játszott, nehezen adta magát.
 
A tudósítás a Chipland Kft. támogatásával készült.

Forrás: miskolcijegesmedve.hu
 
 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu