Sport
Vízilabda Eb
A játékosok szerint csapatként küzdött és nyert a magyar válogatott.
Benedek Tibor szövetségi kapitány (k) örül játékosaival a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzés végén 2016. január 19-én. A magyar válogatott 8-5-re győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
  
Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:
    Belgrád, 2016. január 19., kedd (MTI) - A fegyelmezettséget emelte ki elsősorban az olimpiai bajnok horvátok 8-5-ös legyőzését követően Benedek Tibor, a belgrádi Európa-bajnokságon négy közé jutott magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
 
    A szakember a találkozót követően elmondta, hozzá tartozik mindehhez a kiváló kapusteljesítmény, a blokkok és a részfeladatok jó végrehajtása is.
    "Ebbe még az is belefért, hogy elől hibáztunk néhány alkalommal, ugyanakkor azt gondolom, ilyen emberelőnyös kihasználással már lehet tétmérkőzést nyerni" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember.
    A montenegróiak elleni elődöntővel kapcsolatban - amelynek a biztos éremszerzés mellett a szerb fővárosban megszerezhető egyetlen olimpiai kvóta is a tétje lesz - egyelőre csak annyit jegyzett meg, hogy az egy "teljesen más mérkőzés lesz."
    A találkozó egyik legjobbja a kapus Nagy Viktor volt, aki elképesztő, 72,2 százalékos védési hatékonysággal zárt.
    "Tudtuk, hogy mi zajlik bennünk, éreztük, hogy épülünk és egyre jobbak vagyunk. Kellő magabiztossággal és hittel szálltunk vízbe, s kihangsúlyozom, csapatként győztünk, ez volt a döntő különbség a mai mérkőzésen" - értékelt Nagy, hozzátéve, hogy amikor kellett, akkor használták ki a helyzeteket, és szívvel-lélekkel küzdöttek egymásért.
    Támadásban a háromgólos Varga Dénes húzta a csapat szekerét: "Úgy gondolom, mi valami olyan pluszt tudunk beletenni a dolgokba, amit mások nem, hiszen csapatként és barátként kovácsolódtunk össze, és ez mozgósít olyan erőket, ami talán fontosabb, mint egy jolly joker-játékos, vagy egy tökéletes taktika."
    Varga Dénes elárulta, már tegnap érezte a sikert: "Ha szembe állítjuk magunkat velük és az egyéni párharcokra gondolunk, akkor mi képesek vagyunk megnyerni ezeket, és ezáltal csapatként diadalmaskodni." Leszögezte azt is, győzni jöttek Belgrádba, ennek a következő lépése pedig csütörtökön a montenegróiak legyőzése.
    A csapatkapitány Varga Dániel szerint fontos volt, hogy végig magabiztosan játszottak, s elsősorban az "egymásba vetett hitnek volt köszönhető" a siker.
    "Egy dologban hittünk, egy dologért küzdöttünk és ez végig vitt minket ebben a négyszer nyolc percben" - hangsúlyozta. - "A magabiztosság és az arc, amit mutattunk feléjük, azt gondolom, bekoszolta a nadrágjukat, nem véletlen, hogy többször is nagy helyzetben hibáztak."
    A magyar válogatott csütörtökön 20.15 órakor a montenegróiak ellen száll vízbe a Kombank Arénában. A két csapat legutóbb a tavalyi kazanyi világbajnokságon az ötödik helyért játszott egymással, Benedek Tibor együttese akkor 10-9-es vereséget szenvedett.
 
 
Forrás:MTI 2016. január 19., kedd 22:30 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu