Hitpercek
Illegális bevándorlás - Olasz püspöki konferencia elnöke
Semmilyen fal nem tudja feltartóztatni a népek mozgását.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Róma, 2016. január 6., szerda (MTI) - A bibliai napkeleti bölcsek meneteléséhez hasonlította a mai világban zajló migrációt Angelo Bagnasco, az olasz püspöki konferencia (Cei) elnöke, Genova érseke Vízkereszt napján mondott beszédében hangsúlyozva, hogy népek vándorlását semmilyen fal nem képes megállítani.
 
    Angelo Bagnasco a Genovában szerdán bemutatott ünnepi misén a migrációról beszélt és azt mondta, "nincs fal, amely képes megállítani a népeknek most zajló menetelését a világ déli térségéből északi irányba". Az olasz püspökök vezetője hozzátette, hogy "szegények sokaságáról" van szó, akik a háborúk és az erőszak tragédiáját is átélték és olyan országok felé tartanak, amelyektől azt remélik, hogy jobb jövőt és valóságos szabadságot képesek számukra nyújtani.
    Homíliájában Genova érseke a világ népeinek mostani "nagy menetét" a napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította: Jézus születésekor is a világ különböző részeiből egy irányba mozdultak el, igaz ma mások a szereplők és a célállomás is - fogalmazott Angelo Bagnasco. A népek mozgását "hatalmas folyónak" nevezte, amely néha "viharos és sötét, máskor vidám és ünnepi".
    Az olasz bíboros hangsúlyozta, hogy a nyugati ember rendkívül féltékeny saját szabadságára, függetlenségére és kizárólag egyéni érdekeit tartva szem előtt fél mindenki mástól, automatikusan bezárkózik önmagába, "allergiás" a többiekre, és ez a magatartás Angelo Bagnasco szerint a hívőket is jellemzi.
    A Cei elnöke az olasz püspöki konferencia napilapjának, a L Avvenirének kedden adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a bevándorlókat nem csak befogadni, hanem integrálni is kell. Ezzel kapcsolatban "átmeneti megoldásnak" nevezte a milánói önkormányzat kezdeményezését, hogy az észak-olaszországi város havi mintegy 400 euróval támogatja a bevándorlókat befogadó helyi családokat. Angelo Bagnasco szerint ezen kívül Milánó városának további lépéseket kell tennie a bevándorlók jövőjének megteremtésére.
 
 
Forrás:MTI 2016. január 6., szerda 17:25 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu