Sport
A 2015-ös esztendő magyar sportsikerei (3. rész) 
július 4.: A harmadik helyen végzett a Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a hagyományos versenyben a berlini öttusa-világbajnokságon.
július 5.: A címvédő magyar női válogatott megnyerte a spanyolországi Lloret de Marban rendezett strandkézilabda Európa-bajnokságot.
 
    július 13-19.: A magyarok egy arannyal és egy bronzzal az ötödik helyen végeztek a moszkvai vívó-világbajnokság éremtábláján: győzött a párbajtőröző Imre Géza, és harmadik helyen végzett a kardozó Márton Anna.
 
    július 22-31.: A magyar csapat két arany- és három bronzéremmel zárta a Mariborban rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságot, amelyen a sportpisztolyban győztes Csonka Zsófia és a férfi kisöbű szabadpuskások fekvő számában negyedik Szabián Norbert olimpiai kvótát szerzett.
    Sidi Péter megnyerte a nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyét, majd harmadikként zárt a standard puska 300 méteres számban. A Sike József, Tasi Tamás, Boros László összeállítású futócéllövő csapat előbb a 40 vegyes versenyben, majd a 30+30 lövéses számban is harmadik volt.
 
    július 24-augusztus 9.: A magyar sportolók három arany-, három ezüst és négy bronzérmet nyertek a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen megvédte címét, előbbiben új világcsúccsal diadalmaskodott, ezen kívül 200 méter háton bronzérmes lett. Cseh László 200 méter pillangón nem talált legyőzőre, így tíz év elteltével nyert újra világbajnoki aranyérmet, ráadásul az egyetemes úszósport történetében ő az első, aki hét különböző vb-ről éremmel térhetett haza. Cseh emellett 100 méter pillangón ezüst-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen második lett, míg a nyíltvízi úszók között Olasz Anna 25 kilométeren szerzett ezüstöt. Gyurta Dánielnek megszakadt 200 méter mellen a 2009 óta tartó veretlenségi sorozata, ezúttal harmadikként végzett, míg Kapás Boglárka 1500 méter gyorson állhatott fel a dobogó alsó fokára.
 
    augusztus 14.: Csóka Nándor bronzérmet nyert a bulgáriai Szamokovban rendezett ökölvívó Európa-bajnokságon az 52 kilogrammos kategóriában.
 
    augusztus 18-24.: Egy éremmel zárták a magyarok a bath-i olimpiai kvalifikációs öttusa Európa-bajnokságot. A dobogóra - második helyezettként - a Harangozó Bence, Málits István páros állhatott fel a férfiak váltó versenye után. Egyéniben Kasza Róbert az ötödik, Kovács Sarolta pedig a hatodik helyével ötkarikás kvótát szerzett.
 
    augusztus 19-22.: Bronzérmet nyert a Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, Lázár Zoltán összetételű magyar csapat az aacheni négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.
 
    augusztus 20-23.: A magyar versenyzők három arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet szereztek a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Győzött a kajakos Medveczky Erika 1000 méteren, a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakpáros 200 méteren, valamint a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó 500 méteren. Másodikként zárt Kárász Anna K-1 500 méteren, a Szabó, Kozák, Fazekas-Zur Krisztina, Kárász összeállítású kajaknégyes ugyancsak 500 méteren, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel kajakos kvartettje 1000 méteren, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros ugyancsak egy kilométeren, továbbá a kenus Takács Kincső és a Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa kajak kettes 200 méteren.
    Az 1000 méteres férfi kenunégyes - Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál és Varga Dávid -, a Hérics Dávid, Somorácz Tamás 500 méteres kajakos duó, a Takács, Lakatos Zsanett 500 méteres kenu páros, valamint a Sarudi Alíz, Bodonyi Dóra 1000 méteres kajakpáros a harmadik helyen végzett.
 
 
Forrás:MTI 2015. december 28., hétfő 10:30 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu