Kultur
Társasjáték-olimpia
Társasjáték-olimpiát rendeznek Budapesten.
Budapest, 2015. november 16., hétfő (MTI) - November utolsó hétvégéjén rendezik meg a Társasjátékok ünnepe elnevezésű programot Budapesten, a Lurdy Ház konferenciaközpontjában, ahol az esemény keretein belül sor kerül az idei társasjáték-olimpia versenysorozat döntőjére is.


 
    A Nebuló XXI. Alapítvány főszervezésében november 28-29-ére szervezett modern családi és felnőtt játékok országos fesztiválján több mint 200 asztalon lesz lehetősége a helyszínre látogatóknak kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat szakértő játékmesterek segítségével - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A Társasjátékok ünnepét először 2012-ben rendezték meg és ezzel egy időben indult el a "Társasjátékos Olympia" elnevezésű versenysorozat is, amelynek keretében idén is a magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket olyan taktikai és stratégiai játékokból, mint a Dominion, a Carcassone vagy a 7 csoda. A versenysorozaton ebben az évben csaknem 500-an vettek részt és 150-en jutottak be a budapesti döntőbe.
    A rendezvény a bemutatókon és a versenyen kívül lehetőséget teremt szakmai kerekasztal-beszélgetésekre is, amelyeken egyebek mellett a magyar társasjáték-kiadásról és a játékfejlesztésről esik majd szó.
    Három évvel ezelőtt, a Társasjátékok ünnepe indulásakor mintegy 300 versenyző és érdeklődő volt jelen a programon, tavaly ez a szám már meghaladta az 1000 főt, idén ennek duplájára számítanak a szervezők.

Itt talál érdekes társasjátékokat!
 
 
Forrás:MTI 2015. november 16., hétfő 19:39 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu