Hitpercek
Merényletek Párizsban - Ferenc pápa
Az erőszak és gyűlölet nem oldja meg az emberiség problémáit.
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
    Vatikánváros, 2015. november 15., vasárnap (MTI) - Istenkáromlás Isten nevét használni az erőszak és gyűlölet útjának igazolására - hangoztatta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren, amely zsúfolásig megtelt hívőkkel.   

 
    A katolikus egyházfő fájdalmának adott hangot a Párizsban péntek este elkövetett terrorista támadások miatt, és testvéri részvétét fejezte ki a francia elnöknek és Franciaország összes polgárának, mindenekelőtt az áldozatok családtagjainak és a merényletek sérültjeinek. 
    "Ennyi barbárság rémülettel tölt el (...), miként képes az emberi szív ekkora borzalmat kitalálni és megvalósítani, amely nemcsak Franciaországot, hanem az egész világot megrázta" - fogalmazott Ferenc pápa, aki a terrorista merényleteket az "emberi méltóság minősíthetetlen megsértésének" nevezte. 
    A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy "az erőszak és a gyűlölet útja nem oldja meg az emberiség problémáit". Hozzátette: "istenkáromlásnak számít Isten nevét használni az erőszak és a gyűlölet útjának igazolására". 
    Ferenc pápa néma imára szólította fel a Szent Péter téren levőket Franciaországért, Európáért és az egész világért. 
        
 
Forrás:MTI 2015. november 15., vasárnap 12:46 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu