Kultur
Ösztöndíj fiatal művészeknek
Ösztöndíjat ad egy távközlési cég a miskolci teátrum fiatal művészeinek.
Miskolc, 2015. október 15., csütörtök (MTI) - A Miskolci Nemzeti Színház fiatal művészeinek juttat havi 40 ezer forintos ösztöndíjat a Vodafone Magyarország, az erről szóló szerződést csütörtökön írta alá Béres Attila, a teátrum igazgatója és Major Péter a társaság ügyfélszolgálati igazgatója.
 
    A megállapodás szerint az ösztöndíjat hat fiatal színész, táncos kapja tíz hónapig.
    Az eseményen Kiss János (Fidesz), Miskolc alpolgármestere példa értékűnek tartotta az ösztöndíj-programot. Mint mondta, a Miskolcon hatszáz embert foglalkoztató társaság társadalmi felelősségvállalása követendő, ez a fajta mecenatúra hozzájárulhat ahhoz, hogy a színház fiatal művészei minél jobban magukénak érezhessék Miskolcot.
    A program célja, hogy megkönnyítse a pályakezdő színészek, táncosok első éveit, hozzájáruljon pályán tartásukhoz - mondta Major Péter.
    Béres Attila arról szólt, hogy a 192 évvel ezelőtt megnyílt Miskolci Nemzeti Színház célja, hogy az oda szerződött fiatal színészeket megtartsák, ebben jelent segítséget az ösztöndíj.
    Mecénás nélkül nincs kultúra - szögezte le, hozzátéve: ez biztonságot ad a színházat fenntartó miskolci önkormányzat támogatása mellett.
 
 
Forrás:MTI 2015. október 15., csütörtök 14:57 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu