Sport
Vizes vb
Cseh ezüst-, Hosszú bronzérmes, hatodikként zárt a Benedek-csapat
Az ezüstérmes Cseh László a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó 
Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:
    Kazany, 2015. augusztus 8., szombat (MTI) - Cseh László ezüst-, Hosszú Katinka pedig bronzérmet nyert a kazanyi vizes világbajnokság úszódöntőinek szombati napján.
 
    A 29 éves Cseh 100 méter pillangón 50.87 másodperces országos csúccsal végzett a második helyen a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos mögött, így a 200 méter pillangón szerzett arany- és az 50 méteren nyert bronzérem után teljessé tette kazanyi medálkollekcióját.
    Hosszú - aki hétfőn 200 méter vegyesen világcsúccsal diadalmaskodott - a 200 méter hát döntőjében volt érdekelt, végül a győztes ausztrál Emily Seebohm és a címvédő, olimpiai bajnok és világcsúcstartó amerikai Missy Franklin mögött harmadikként csapott célba.
    Kapás Boglárka 800 méter gyorson volt döntős, ahol hatodikként ért célba. A számot az amerikai Katie Ledecky világcsúccsal nyerte.
    A délelőtti előfutamokból a sprinterek nem jutottak tovább: Jakabos Zsuzsanna 50 méter gyorson a 35., Sztankovics Anna pedig 50 méter mellen a 34. lett, míg Balog Gábor visszalépett 50 méter háton. Gyurta Gergely 1500 méter gyorson állt rajthoz, és a 20. helyen zárt.
    A magyar férfi vízilabda-válogatott címvédőként a hatodik helyen végzett: Benedek Tibor együttese a helyosztón 10-9-re kikapott a montenegrói csapattól.

A bronzérmes Hosszú Katinka (b) és a második helyezett Missy Franklin a 200 méteres hátúszás eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
 
Forrás:MTI 2015. augusztus 8., szombat 18:43 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu