Kultur
David Gilmour
David Gilmour új albumán börtönkórus énekel
London, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) - David Gilmour, a Pink Floyd gitárosának új kislemezén annak a börtönnek a kórusa énekel, amelyben fia töltötte le büntetését.

 
    A Rattle That Lock című számot a The Liberty Choir közreműködésével vették fel. Az elítéltek számára rehabilitációs szerepet betöltő kórusban a Wandsworth börtön egykori rabjai és helyi énekesek szerepelnek.
    A rocklegenda szerint a dalárda "valódi reményt és optimizmust" ad a raboknak.
    Gilmour fia, Charles 2011-ben került a Wandsworth falai közé, miután letartóztatták egy tandíjellenes diákmegmozduláson. A fiút, aki a 2010-es tüntetésen levett egy zászlót egy háborús síremlékről és megdobálta a királyi konvojt, erőszakos viselkedése miatt 16 hónapra ítélték, ebből végül négy hónapot töltött a börtönben.   
    A gitáros a BBC Newsnak elmondta: fia börtönbüntetése hívta fel a figyelmét a börtönállapotokra, és arra, hogyan lehetne azokon javítani.
    A börtönkórushoz heti rendszerességgel látogatnak el a Dél-londoni Kórus tagjai, hogy a rabokkal  énekeljenek, a büntetésüket letöltött elítélteket pedig befogadja a patronáló énekkar. A volt rabok közül heten énekelnek a Rattle That Lock harmincfős kórusában.
    Gilmour és felesége jótékonysági alapítványán keresztül pénzadománnyal is támogatja a The Liberty Choir munkáját, valamint azt, hogy más börtönök felé is terjeszkedjenek.
    Gilmour - aki kedden ellátogatott a Wandsworth börtönbe - arról is beszélt, hogy a rabok körében nagyon népszerű a kórus, sokan akarnak csatlakozni.
    A zenész elárulta, hogy a Rattle That Lock nem a börtönről szól: arra bátorít mindenkit, hogy álljon talpra és ne süppedjen bele az apátiába.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-33772293
 
 
Forrás:MTI 2015. augusztus 6., csütörtök 9:51 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu