Sport
Vizes vb 
Hosszú Katinka számára a világcsúcs többet jelent, mint az olimpiai arany
Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszás döntője után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. A versenyző világcsúccsal győzött és védte meg címét. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:
    Kazany, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - A világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai győzelem Hosszú Katinka számára, aki címét megvédve, rekordidővel nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek hétfői napján.
 
    A magyar versenyző - aki a vasárnapi előfutamát (2:07.30 perc), majd elődöntőjét (2:06.84) is Európa-csúccsal nyerte - 2:06.12 perces idővel győzött, ezzel megdöntötte az amerikai Ariana Kukors 2009-ben Rómában felállított 2:06.15 perces rekordját.
    "Számomra a világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai arany. Az, hogy a leggyorsabb vagyok egy versenyszámban, hogy soha senki sem úszott még gyorsabban, az hihetetlen, még most sem fogtam fel" - nyilatkozta a döntő után Hosszú az MTI-nek. Rövidpályán már úszott világcsúcsot, de ötvenes medencében még nem, ezért jelent különösen sokat számára ez az időeredmény - mondta.
    "Ráadásul egy olyan cápadresszes csúcsot sikerült megdöntenem, amire 2009-ben azt mondták, valószínűleg soha vagy csak évtizedek után fogják megjavítani. Most végre beleélhetem magam abba, amikor valaki elmondhatja magáról: egy varázslatos álma teljesült."
    Előzetesen próbált nem gondolni a rekordra, igaz, azt tudta, hogy nyerni fog - tette hozzá. Délután kizárólag a versenyre koncentrált, a döntőből viszont szinte semmire nem emlékszik.
    "Talán csak az utolsó huszonöt méterre, ami azt jelenti, hogy nagyon jó verseny volt, ki tudtam mindent zárni, kiadtam magamból mindent" - folytatta. "Az utolsó huszonöt méter már nagyon fájt, akkor kezdtem magamhoz térni, hogy húha, itt gondok lesznek, de reméltem, hogy senki nincs a közelemben. Akkor már csak próbáltam odaérni a falhoz, amilyen gyorsan csak tudtam" - mondta Hosszú, aki a kazanyi folytatással kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy jó formában van...
    Hosszú a döntőben jól kezdett, bár pillangón brit riválisa tartani tudta vele a lépést, háton azonban növelte előnyét, és ekkor már három tizeddel a világcsúcsidőn belül úszott. Mellen még tudott erősíteni, így gyorson már csak az órával versenyzett.
    Hosszú ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte.
 
A győztes Hosszú Katinka mutatja aranyérmét a 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetése után a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. A versenyző világcsúccsal győzött és védte meg címét. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti:
    Kazany, 2015. augusztus 3., hétfő (MTI) - Hosszú Katinka és Cseh László révén egy arany- és egy bronzérmet nyertek a magyar úszók a kazanyi vizes világbajnokság hétfői napján.
 
    Eredmények:
    férfiak:
    100 m mell, világbajnok:
    ------------------------
    Adam Peaty (Nagy-Britannia) 58.52 másodperc 
2. Cameron van der Burgh (Dél-afrikai Köztársaság) 58.59 
3. Ross Murdoch (Nagy-Britannia)  59.09
 
    50 m pillangó, világbajnok:
    ---------------------------
    Florent Manaudou (Franciaország) 22.97 másodperc 
2. Nicholas Santos (Brazília) 23.09 
3. CSEH LÁSZLÓ és Konrad Czerniak (Lengyelország) 23.15-23.15
 
    nők:    
    100 m pillangó, világbajnok:
    ----------------------------
    Sarah Sjöström (Svédország) 55.64 másodperc - világcsúcs 
2. Jeanette Ottesen (Dánia) 57.05 
3. Lu Jing (Kína) 57.48
 
    200 m vegyes, világbajnok:
    --------------------------
    HOSSZÚ KATINKA 2:06.12 perc - világcsúcs 
2. Vatanabe Kanako (Japán) 2:08.45 
3. Siobhan Marie O,Connor (Nagy-Britannia) 2:08.77
 
 
Cseh László, az 50 méteres pillangóúszás harmadik helyezettje mutatja bronzérmét a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
 
 
Forrás:MTI 2015. augusztus 3., hétfő 19:33 

További képek megtekintése

Szólj hozzá a cikkhez!

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá.
© 2010 miskolciharsona.hu